često ih je pominjao

Bio je drug njegove žene, a onda je počeo da SEJE OTROV: Ovo je SVE što je Vil Smit proteklih godina prećutao Krisu Roku

0

Proslavljeni glumac sinoć je ošamario kolegu zbog komentara na račun njegove supruge, ali malo je poznato da sukob Vila Smita i Krisa Roka nije počeo sinoć — netrpeljivost tinja godinama.

foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Ne samo što su same nagrade ostale u senci haljina na 94. dodeli Oskara nego postoji nešto o čemu se priča i više nego o modi — napadu Vila Smita na Krisa Roka.


Naime, glumac i komičar Kris Rok, koji je najavljivao kategoriju za najbolji dugometražni dokumentarni film, rekao je za govornicom da je uzbuđen što će gledati Džejdu Pinket Smit kao Dži Aj Džejn. On se tako našalio na račun činjenice da je Džejda izgubila kosu, usled alopecije, aludirajući na čuvenu filmsku junakinju bez kose.


Vil Smit nije ostao miran nakon ovog neumesnog komentara, budući da se Džejda već godinama bori s ovim stanjem, pa se popeo na binu i iz sve snage udario šamar Krisu Roku!


Ne stavljaj ime moje žene u svoja j****a usta! — vikao je Smit.

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen


Ono što je manje poznato jeste da su Džejda Pinket Smit i Kris Rok godinama bili prijatelji i čak sarađivali na animiranom filmu "Madagaskar".


Problemi u odnosu Vila Smita i Krisa Roka počeli su kada je Vil javno čestitao rođendan Širi Zampino, svojoj bivšoj supruzi. Rok nije odoleo prilici da to prokomentariše, pre svega jer je dugo bila javna tajna da Vil i Džejda imaju otvoren brak.


Vau, tvoja žena baš ima razumevanja — poručio je tada komičar.

 

Kris Rok, Vil Smit
foto: EPA/IAN LANGSDON

Vil se nije previše bavio ovim oglavašanjem Krisa Roka, koji je nekoliko godina kasnije ponovo "zamahnuo" ka paru. Naime, kada 2016. godine među nominovanima za Oskara nije bilo nijednog Afroamerikanca ili osobe azijskog porekla, mnogi poznati rešili su da bojkotuju ceremoniju dodele i time javno izraze protest. Među njima se našla i Džejda Pinket Smit, koja je tada najavila da nema nameru da se pojavljuje na dodelu nagrada za koje su nominovani isključivo ljudi bele puti.


Džejda je rekla da neće doći. Pomislio sam: "Zar ona nema emisiju?" Džejda će bojkotovati Oskara? To je kao da ja bojkotujem Rijanine gaćice. Svejedno nisam pozvan da u njih — rekao je tada Kris Rok.


On se šalio i na račun Vila Smita, nakon što ovaj nije nominovan za Oskara posle svog filma "Put pobednika".

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Kapiram... Nije fer što je Vil bio tako dobar i nije nominovan. Takođe nije fer ni što je dobio 20 miliona dolara za "Divlji, divlji Zapad" — rekao je Kris.


Nakon što je Kris više puta pričao loše o njenom suprugu i njoj, Džejda je jednom prilikom istakla da "mora da se nastavi dalje jer postoji mnogo bitnijih stvari na svetu".


Vil je sve vreme ignorisao Krisove komentare i jednom na pitanje o Rokovim opaskama prstima pokazao simbol mira kroz smeh, ali očigledno je pažljivo pratio sve "prozivke" na račun njegove porodice proteklih godina.


Nakon što je udario Krisa Roka na sinoćnoj dodeli, a samo nekoliko minuta kasnije dobio Oskara za najbolju mušku ulogu, Vil Smit se izvinio zvog skandala i napomenuo da je morao da se postavi kao zaštitnik, baš kao i njegov lik u filmu "Kralj Ričard".


Ričard Vilijams je bio neustrašivi branilac svoje porodice — rekao je glumac boreći se sa suzama. — Želim da se izvinim Akademiji. Želim da se izvinim mojim kolegama koje su nominovane.


U saopštenju koje je kasnije izdala Akademija filmskih umetnosti i nauka, ova institucija "ne oprašta nasilje u bilo kom obliku", a spekuliše se da bi glumac mogao da bude prinuđen da vrati nagradu.
 

 

makonda-tracker