hit!

Čak i ŠAMAR NA BINI ostao u njenoj senci: Urnebesna fotografija Nikol Kidman o kojoj SVI pričaju posle dodele Oskara

1

Ako pitate tviteraše, proslavljena glumica treba da dobije Oskara za ovu reakciju

foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON
foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

U losanđeleskom Dolbi teatru sinoć je održana 94. ceremonija dodele nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.


Kako to obično biva kada imamo na okupu toliko superslavnih, prestižna priznanja ponovo su ostala u drugom planu — najpre haljina koje smo videli na crvenom tepihu, ponekog izdanja muških zvezda, a zatim i šamara koji je Vil Smit udario komičaru Krisu Roku nakon što se našalio na račun njegove supruge.

 

Međutim, i od svega toga ima upečatljivije, a to je: reakcija Nikol Kidman na skandal godine.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON


Naime, nakon što se Vil Smit popeo na binu kako bi se obračunao s Rokom, Nikol Kidman je u neverici raširila ruke. I oči. I usta. I malo se izdigla iz svog sedišta. I eto nama glavnog "mima" s dodele Oskara!

Fotografija šokirane glumice kako reaguje na udarac koji je Vil Smiut uputio kolegi obišle su svet, a posebnu popularnost doživele su na Tviteru, gde korisnici ove mreže ne prestaju da je komentarišu.


"Nikol Kidman treba da dobije Oskara za najbolju reakciju na to što je Vil Smit udario Krisa Roka", "Ko kaže da nije ovako reagovao, laže", "Ah, Nikol, otmena i u stanju šoka"... neki su komentara.

 

Ovo, inače, nije prvi put da neka Nikolina reakcija na dodeli Oskara postaje hit na mrežama, jer je 2017. godine sve nasmejala nakon što je snimljena kako tapše kolegama. Ona je, naime, previše razdvojila prste prilikom aplaudiranja, a mnogi su komentarisali da je izgledala kao da imitira foku.

 

 

Spekulisalo se da je Nikol bila pripita ili da je čuvala svoj manikir, a ona je kasnije pojasnila da je strahovala da će oštetiti skupoceni prsten koji je nosila.


Bila sam potpuno prestravljena misleći da bih mogla da sga oštetim. Bilo je vrlo neprijatno i mislila sam: "Bože, stvarno želim da aplaudiram", nisam htela da sedim držeći ruke u krilu, svi bi se pitali zašto ne tapšem. A to bi bilo još gore, zar ne? — objasnila je kasnije Nikol. — Zato je izgledalo tako kako je izgledalo, a bilo je veoma teško jer je prsten bio ogroman, a nije bio moj i brinula sam.


U pitanju je, inače, dijamantski prsten slavne juvelirske kuće Harry Winston.


Podsetimo, holivudski glumac Vil Smit je dobio nagradu za najbolju mušku ulogu, u filmu "Kralj Ričard", a samo nekoliko minuta pre toga našao se na bini kako bi ošamario glumca i komičara Krisa Roka.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

 

Naime, Rok je najavljivao kategoriju za najbolji dugometražni dokumentarni film i izgovarao svoje pripremljene šale kako bi razgalio prisutne, a u jednom momentu je rekao da je uzbuđen što će gledati Džejdu Pinket Smit kao Dži Aj Džejn. On se tako našalio na račun činjenice da je Džejda izgubila kosu, usled alopecije, aludirajući na čuvenu filmsku junakinju bez kose.


Vil Smit nije ostao miran nakon ovog neumesnog komentara, budući da se Džejda već godinama bori s ovim stanjem, pa se popeo na binu i iz sve snage udario šamar kolegi. On se potom vratio na svoje mesto i dok je sala brujala u neverici i Kris zapanjeno gledao u njega, vikao:


Ne stavljaj ime moje žene u svoja j****a usta!

 

Vil Smit, Džejda Pinket-Smit, Džejda Pinket Smit
foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Nakon što je dobio Oskara, Vil Smit se izvinio zvog skandala i napomenuo da je morao da se postavi kao zaštitnik, baš kao i njegov lik u filmu "Kralj Ričard".


Ričard Vilijams je bio neustrašivi branilac svoje porodice — rekao je glumac boreći se sa suzama. — Želim da se izvinim Akademiji. Želim da se izvinim mojim kolegama koje su nominovane.


U saopštenju koje je kasnije izdala Akademija filmskih umetnosti i nauka, ova institucija "ne oprašta nasilje u bilo kom obliku", a spekuliše se da bi glumac mogao da bude prinuđen da vrati nagradu.

 

Oglasila se i policijska uprvaa u Los Anđelesu, koja je istakla da je Kris Rok odbio da podnese prijavu protiv kolege.

 

 

makonda-tracker