ŠTA VI MISLITE?

"DNO DNA Oskara!" Mila Kunis i ceremonija dodele Oskara na METI KRITIKA zbog UKRAJINE

0

Organizatori ovogodišnje dodele Oskara i Mila Kunis našli su se na meti kritika zbog jednog propusta tokom svečane ceremonije.

foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON
foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Ovogodišnja dodela Oskara je pored spektakularnih toaleta i nagrada, ostala upamćena po jednom propustu. Naime, organizatorima je zamereno to što prilikom odavanja počasti nijednom nije spomenuto ime Ukrajine niti Rusije.


Slavna glumica Mila Kunis, koja je rođena Ukrajinka, izašla je na pozornicu kako bi pozvala na minut ćutanja, ali njoj se zamera što nijednom nije direktno osudila invaziju Rusije na Ukrajinu niti je naglasila o čemu se tačno radi.

 

Umesto izričitog naglašavanja, Kunis je rekla da je svet šokiran nedavnim dešavanjima i najavila pesmu.


Podsetimo, saradnici ukrajinskog predsednika su tražili da se Zelenski uključi direktno tokom ceremonije, ali umesto toga organizatori su se odlučili za minut ćutanja.


Zamera se i to što je minut ćutanja prekinut reklamama, te je sve ovo izazvalo negativne komenatre i gnev na društvenim mrežama.

 

- Trenutak ćutanja za Ukrajinu koji se pretvori u reklamu za kriptovalutu je dno dna Oskara - jedan je od komentara.

 

1 / 4 Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

 

Još jedna zanimljivost ovogodišnje ceremonije jeste da su je vodile tri žene što se prvi put dogodilo, a Ejmi Šumer je iskoristila tu priliku da se našali:  

 

- Ove godine je Akademija zaposlila tri žene da vode dodelu Oskara - jer je to jeftinije nego zaposliti jednog muškarca.

 

 

makonda-tracker