nove informacije

"U ovim teškim vremenima za našu zemlju, pokazaćemo svima ko smo": Ukrajina šalje nove predstavnike na Evroviziju

2

Prvoplasirana Alina Poš kako su mediji već pisali odustala je od takmičenja na prestižnom evropskom takmičenju zbog pretnji koje je dobijala na društvenim mrežama. U vezi sa tim, upravni odbor ukrajinskog takmičenja Vidbir odlučio je da pošalje nove učesnike. 

foto: Youtube Printscreen/Суспільне Євробачення | Eurovision Ukraine
foto: Youtube Printscreen/Суспільне Євробачення | Eurovision Ukraine

Ukrajinska pevačica Alina Paš kako je ranije saopštila jeste da je odustala od takmičenja na Evroviziji. nakon te odluke organizacioni odbor ukrajinskog takmičenja Vidbira je doneo odluku da je zameni  sastav Kalush Orchestra i pesma "Stefania".

 

Pevač ove grupe Oleh Psiuk oduševio se kada je čuo ovu vest.

 

— Zahvalni smo svima koji su nas podržali u finalu i dali nam mesto na sceni Eurosonga. Obećavamo svakom čoveku iz Ukrajine da ćemo njihovu odluku opravdati. U ovim teškim vremenima za našu zemlju, pokazaćemo svima ko smo. Spremni smo da predstavimo Ukrajinu čitavoj Evropi — rekao je Psiuk za zvanične kanale Evrovizije.

 

Oni su dobili poruke podrške od fanova iz celog sveta. no

 

Pomenuta grupa osvojila je drugo mesto na Vidbiru, odnosno bili su odmah iza Aline Poš, koja je kako je navedeno, odustala od takmičenja. 

 

Evrovizija
foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images, Shutterstock Editorial / Profimedia

 

— Državljanka sam Ukrajine, sledim zakone Ukrajine i pokušavam da pokažem svetu tradiciju i vrednosti Ukrajine. Ono kako se ova priča razvila nimalo nije ono o čemu moja pesma govori. Ja sam umetnica, a ne političarka. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera i advokata da mogu da se oduprem svim tim napadima i pritiscima, kao ni pretnjama — napisala je nakon pobede.

 

Evrovizija
foto: Youtube/printscreen

 

— Ne želim da učestvujem u ovom virtualnom ratu i mržnji. Ne želim više da budem u ovoj prljavoj priči. Teška srca povlačim svoju kandidaturu za predstavnicu Ukrajine na Eurosongu. Zaista mi je žao. Želim da se zahvalim svima koji me podržavaju — istakla je.

 

Ovakva situacija je nastala kada je u javnost procurela informacija da je već pomenuta Alina 2015. godine posetila Krim, te su se na društvenim mrežama pojavile pretnje upućene njoj. Takođe, poručivali su joj da je naprijatelj Ukrajine. 

 

makonda-tracker