napunila bi 57 godina

Na današnji dan rođena je slavna Vitni Hjuston: Muzička diva je talentom osvojila SVET, a onda su usledile tragedije

0

Životna priča koja lomi srca, a ovaj gubitak publika nije prebolela.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavna muzička diva, Vitni Hjuston rođena je na današnji dan 1963. godine, a napunila bi 57 godina, da nas nije preprano napustila.

 

Rođena je u Nju Džerziju u muzičkoj porodici, a njena majka bila je čuvena pevačica Sisi Hjuston. Po podacima iz Ginisove knjige rekorda, Vitni je bila najnagrađivaniji vokalni umetnik, a publika širom sveta divila se njenom čarobnom glasu i amazanskom izgledu, koji je neponovljiv.

 

Hjustonova se tokom karijere oprobala i u filmskim ostvarenjima, gde je zabeležila izvanredne rezultate, a "Telohranitelj i "Sveštenikova supruga" su se posebno izdvojili, te ih danas ih mogu gledati i mlađe generacije, koje će o vrsnoj pevačici slušati od onih koji su imali čast da prisustvuju veličanstvenim koncertima.

 

Ljubavni život koji  Vitni nije skrivala od javnosti, veoma je intrigirao svet, jer je nakon venčanja sa kolegom Bobijem Braunom, njena karijera bila u drugom planu, što je zabrinjavalo publiku.

 

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

 

Odavali su utisak strastvenih, osvešćenih ljudi, ali su se ubrzo predali upotrebi opojnih supstanci, što je dovelo do kobne sudbine muzičke ikone. Te 1993. godine Vitni je rodila naslednicu Bobi Kristinu, koja je trebalo da ih vrati na pravi kolosek, ali se to nije dogodilo, već su sukobi među supružnicima, doveli do reagovanja nadležnih organa, koji su se neretko ponavljali.

 

Iako je Hjustonova isticala da je Bobi fizički nasrtao na nju, mahnito mu se vraćala, bez objašnjenja, sve dok je majka Sisi nije nagovorila da se razvedu, kako bi povratila svoj identitet i karijeru, koju je zapostavila. To se i dogodilo 2007. godine, a tada je dobila je i starateljstvo nad maloletnom ćerkom.

 

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

 

Nakon dve godine, činilo se da je Vitni ona stara, a povratnički album "I Look at You" oduševio je fanove širom sveta. Radila je na nekoliko internacionalnih projekata, ali je na žalost ta 2012. godina bila kobna po njen život, a 11. februara pronađeno je njeno beživotno telo u Los Anđelesu, u hotelu Beverli Hils, gde se sutradan održavala Gremi dodela nagrada. U policijskim izveštajima pisalo je kako se pevačica udavila u kadi, a nalazi su pokazali da je tom prilikom bila pod dejstvom narkotika i lekova.

 

Naslednica Bobi Kristina veoma je teško podnela majčinu smrt, nakon čega je doživela nervi slom. Tri godine kasnije i ona je pronađena bez svesti u kadi, nakon čega je provela šest meseci u komi, ali nije uspela da se izbori. U zvaničnom izveštaju piše da je pre smrti koristila kokain, marihuanu i alkohol.

 

Vitni Hjuston
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker