"ne mogu više da živim u sramoti"

Ogledala za nju ne postoje, živi skrivena od svih: Linda Evanđelista pokazala kako izgleda nakon što je UNAKAŽENA

1

Jedna od najvećih zvezda modelinga s kraja 20. veka Linda Evanđelista pre pet godina se podvrgnula tretmanu koji je imao takve posledice da se povukla u sebe i krila lice. Sada je konačno odlučila da progovori o svemu i pokaže kako izgleda.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Suprmodel Linda Evanđelista (56) lice je na naslovnoj strani novog broja američkog magazina People, za koji je dala i ekskluzivni intervju o svemu što ju je tištilo proteklih godina kada je reč o njenom izgledu.


Žena koja je bila sinonim za lepotu i seksepil izgledala je lepo i u pedesetim, ali je  nakon što nije uspela da izgubi višak kilograma rešila da da podvrgne tretmanu pod nazivom "Cool Sculpting", koji podrazumeva zamrzavanje masti. U pitanju je vid neinvanzivne liposukcije koji je odobrila američka Administracija za hranu i lekove i kojom se ćelije masti smanjuju po zamrzavanju, a Linda je imala sedam tretmana fokusiranih na bradu, butine, leđa i grudi u periodu od avgusta 2015. do februara 2016. godine.

 

Nekoliko meseci kasnije, ona je shvatila da ne samo što tetman nije uspeo nego je efekat sasvim suprotan — masti se nisu smanjile već raširile.


Moje masne ćelije se nisu skupile nego uvećale i to me je ostavilo trajno unakaženom, čak i posle dve bolne i neuspešne korektivne operacije — istakla je Linda u saopštenju koje je potom izdala.

 


Pokušala sam sama sve da ispravim, mislila sam da sam u nečemu pogrešila. Došla sam do toga da više uopšte ne jedem. Mislila sam da gubim razum — priznala je manekenka.


Njoj je potom dijagnostikovana paradoksalna hiperplazija masnog tkiva (PAH), odnosno došlo je do zgušnjavanja i širenja zahvaćenog masnog tkiva posle zamrzavanja, što je retka pojava.


PAH nije samo uništio moju karijeru, već i život. Poslao me je u krug duboke depresije, duboke tuge i najniže dubine samoprezira. Postala sam vuk samotnjak. Ovom tužbom krećem napred i nadam se da ću se osloboditi stida, zato i izlazim u javnost sa ovom pričom — najavila je ona pre šest meseci, kada je najavila da će pravdu potražiti na sudu. Ubrzo je tužila kompaniju Zeltiq Aesthetics Inc, koja joj je pružila ove uslufe, za odštetu od 50 miliona dolara.

 


Kako danas ističe, godine koje su usledile provela je u skrivanju od sveta jer se stidela svog izgleda.


Uživala sam na pisti. Sada se plašim da ću sresti nekoga koga poznajem — iskrena je Linda u razgovoru za People. — Ne mogu više da živim ovako, u skrivanju i sramoti. Jednostavno ne mogu više da živim s ovim bolom. Spremna sam da konačno progovorim.


Kako je zamenik urednika pomenutog časopisa Džejson Šiler istakao za Today, Linda se suočava sa izazovima koji se tiču mentalnog zdravlja posle svega što joj se dogodilo.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Da se izrazim njenim rečima, postala je pustinjak. Kaže da je agorafobična. Kaže da se i dalje ne gleda u ogledalu. Kaže da ne želi da napusti svoj dom — objasnio je.


Sama manekenka rekla je za People da smatra da je "trajno deformisana" i "brutalno unakažena".

 


 

makonda-tracker