Ko kaže da ona nije dobar primer?!

Položila pravosudni ispit iz 4. pokušaja: Kim Kardašijan na korak do advokature ― i ne može da sakrije ponos i sreću

1


Jedna od najuspešnijih žena planete na korak je do svog velikog sna ― advokature! Rijaliti zvezda, kreatorka, kozmetički mag i poslovna žena iz četvrtog pokušaja je uspela da položi ispit, na šta je vrlo ponosna.

foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia
foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Zvezda rijalitija "U korak s Kardašijanovima" i najpoznatija članica čuvene porodice Kim Kardašijan položila je pravosudni ispit.


Ona je na svojim profilima na društvenim mrežama podelila fotografije za koje je pozirala u toaletu, odevena u neobičnu plavu toaletu svoje omiljene modne kuće Balenciaga, i napisala:


Gledam se u ogledalo, ponosna na ženu koju vidim u odrazu. Svi vi koji ne znate ništa o mom putu kroz školu prava, znajte da mi ovo nije bilo ni lako ni poklonjeno. Pala sam ispit triput za ove dve godine, ali svaki put sam se vraćala i učila još napornije i pokušavala sve dok nisam uspela! (Treći put sam imala kovid i temperaturu od 40 stepeni, ali neću da tražim izgovore).

 


Kim je istakla da je pred njom, po kalifornijskim zakonima, još jedan ovakav ispit, kao i da su joj najbolji advokati s kojima je razgovarali rekli da je njena misija skoro nemoguća i da je teže diplomirati na ovaj način nego klasičnim školovanjem.


Ipak, to je bilo moja jedina opcija i tako je dobar osećaj biti ovde, na putu ka ostvarenju cilja ― kaže Kim.


Ona se zahvalila svima koji su joj pomogli da uči i savlada gradivo i podsetila da je njen pokojni otac Robert Kardašijan bio ugledni advokat.

 

Dejvid Švimer, Robert Kardašijan
foto: Profimedia

Moj tata bi bio tako ponosan i zapravo šokiran mojim putem, ali znam da bi bio moj najbolji drugar za učenje ― napisala je ona.


Inače, u pitanju je ispit poznat kao baby bar, odnosno završni ispit na kraju prve godine prava koji studenti polažu celog dana i neophodan je za sve koji su prošli kroz pripravnički staž ili su pohađali neakreditovanu školu prava, prema navodima Državne advokatske komore Kalifornije. Prolaznost iznosi svega 20,7 odsto, a Kim je istakla da je ispit koji je sada pred njom ima višu stopu prolaznosti.


Bravo, Kim!

 

 

makonda-tracker