"Kao da ne žele da budemo zadovoljne sobom!"

"Šta da uradim? Da prestanem da starim? Da nestanem?!" Sara Džesika Parker ne krije BES zbog mizoginije s kojom se bori

3

Kada je započelo snimanje nastavka serije "Seks i grad", mnogi su na negativan način komentarisali izgled glumica koje smo obožavali krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih. Nisu im se dopali ni seda kosa Sintije Nikson ni fileri na licu Kristin Dejvis, a Sara Džesika Parker ne krije svoju ogorčenost zbog toga

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Sara Džesika Parker spada u red poznatih dama koje ponosno nose svoje godine i sede u kosi, koje je ponosno pokazala na snimanju serije "And Just Like That", koja predstavlja nastavak čuvenog "Seksa i grada".

 

Ovih dana, ona je u žiži javnosti zbog editorijala koji je snimila za decembarsko izdanje magazina Vogue, ali i izjava koje ga prate. U ekskluzivnoj intervjuu glumica je istakla da njenim koleginicama i njoj javnost jednostavno ne prašta to što i one, kao i svi oko njih, stare.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


Postoji takva mizogina reakcija na nas, tako nešto se nikad ne događa kad je u pitanju muškarac ― kaže Sara Džesika Parker. ― Sedim s Endijem Koenom, koji ima glavu prekrivenu sedom kosom, i on je izvrstan. Zašto je za njega to okej? Ne znam šta da kažem ljudima!


Ona je napomenula da stalno čuje i čita isto ― "seda kosa, seda kosa, seda kosa".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


Skoro da imam osećaj da ljudi ne žele da mi budemo zadovoljne sobom, kao da uživaju u tome da nas boli to ko smo danas, bez obzira na to biramo li da starimo prirodno ili činimo nešto što nam pomaže da se osećamo bolje ― priznaje glumica. ― Znam kako izgledam. Nemam izbor. Šta mogu da uradim? Da prestanem da starim? Da nestanem?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


Ovo nije prvi put da se Parkerova žali na ejdžizam u Holivudu. Tako je 2019. u intervjuu za Elle izjavila:


Ne znam šta mogu da uradim s tim što starim. Da, starim. Bože, sve vreme starim. Kao ono sveće koje vidite u ubrzanim snimcima. Šta bih mogla da uradim? Da izgledam kao ludača?

 

 

makonda-tracker