OSVAJALA JE MODNE PISTE I BIRALA INTRIGANTNE MUŠKARCE: Linda Evanđelista je život skrivala od medija, ali bezuspešno!

0

Manekenka je postala majka u petoj deceniji, a otac deteta je iznenadio publiku.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kanadska lepotica italijanskog porekla u početku je šokirala sve u modnom svetu odlukom da dugu svetlo smeđu kosu skrati na dečačku, ali je na kraju zbog toga "lansirana među zvezde".

Dok njene koleginice razmišljaju o tome da li će pristati na novu modnu saradnju, iako su odavno otišle u službenu manekensku penziju, a sve kako bi povećale svoje milionske prihode, najpoznatija modna kameleonka vodi mnogo težu životnu borbu. Bivši suprug Linde Evanđeliste, Džerald Mari, sa kojim je u braku bila šest godina, nalazi se pod istragom nakon što ga je nekoliko žena, među kojima i bivši modeli, optužilo da ih je seksualno zlostavljao dok su bile maloletne i pokušale da ostvare manekensku karijeru.

Mari koji je decenijama vodio jednu od najprestižnijih svetskih modnih agencija, “Elite Model Agency” u Parizu i sa osnivačem te agencije, Džonom Kazablankom, zaslužan za uspeh Naomi Kembel, Sindi Kraford, Helene Kristensen i drugih, prozvan je Harvijem Vajnšatajnom modnog sveta, a teške optužbe trenutno negira.

 

Njegovo ponašanje godinama je bilo javna tajna u Parizu, a niko nije zaštitio mlade i naivne devojke koje su u najranjivijem uzrastu dolazile kako bi postale supermodeli i stekle svetsku slavu. Linda Evanđelista u potpunosti veruje ženama koje su optužile njenog bivšeg supruga i divi im se na "hrabrosti i snazi" da napokon javno progovore. Sa druge strane, ona se ograđuje od svega: "Tokom svoje veze sa Džeraldom Marijem nisam znala ništa o njegovim seksualnim zlostavljanjima, zato nisam mogla ni da pomognem tim ženama".

Linda Evanđelista rođena je 10. maja 1965. godine u velikoj porodici u malom gradu nedaleko od Nijagarinih vodopada. Njeni roditelji su bili italijanski imigranti, otac Tomaso je radio za "General Motors", dok je majka Marisa bila knjigovođa.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker