ljubavna bajka koja traje

BILA JE BUDUĆA SULTANIJA I USPEŠNA TENISERKA: Mirka Federer je isplanirala ceo život — a onda je naišao ON

1

Jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta Rožer Federer nakon ispadanja s Vimbldona najavio je da bi mogao da se vrati i 2022, a jednom prilikom je istakao da to koliko će još igrati tenis zavisi od njegove supruge

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na pitanje novinara nakon što je poražen u četvrtfinalu Vimbldona da li će učestovati na turniru na kom je omiljen i sledeće godine, on je rekao da mora da razgovara sa svojim timom, ali da je prestižno takmičenje u Engleskoj uvek njegov cilj.


Budući da Rožer u avgustu puni 40 godina, mnogi se pitaju bliži li se kraj njegove karijere, a kako je on jednom prilikom istakao — to zavisi od njegove supruge Mirke.


Kad Mirki dosadi da putuje, tada ću prestati — istakao je on jednom prilikom.

 


Mirka, koju smo upoznali kao Miroslavu Vavrinec, bila je i sama teniserka. Ona je rođena u Slovačkoj, ali se njena porodica porodica preselila u Švajcarsku dok je ona još bila dete, a bila je uspešna u ovom sportu i u karijeri došla do 76. pozicije. Ipak, zbog povrede stopala je bila prinuđena da ode u prevremenu penziju 2002. godine, a od tad radi kao PR svog supruga.
S Rožerom se upoznala sada već davne 2000. godine, tokom Olimpijskih igara u Sidneju. U to vreme, Mirka je bila zauzeta — bila je verenica mladića o kom mediji pišu kao o "bogatom arapskom sultanu", ali je raskinula veridbu kad je shvatila da je zaljubljena u kolegu, pisao je italijanski list Gioia. Kako je Rožer jednom otkrio, Mirka i on prvi put su se poljubili poslednjeg dana Olimpijskih igara.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Par je od tada nerazdvojan, a Mirka je Rožerova najvatrenija podrška na tribinama i neretko ulazi u direktne konflikte s njegovim protivnicima. Još uvek se prepričava trenutak kada je gospođa Federer dobacivala sunarodniku Stanislavu Vavrinki tokom meča i izvređala ga.


U svakom slučaju, nakon devet godina zabavljanja, Mirka i Rožer venčali su se u aprilu 2009. godine u Bazelu, a odlučili su se za intimni ceremoniju kojoj su prisustvovali samo najbliži. Mesec dana pre romantičnog venčanja saznali smo da je Mirka u drugom stanju, a kasnije te godine na svet su došle bliznakinje Mila Rouz i Šarlin Riva. Posle pet godina, ona je ponovo rodila blizance — sinove Lea i Lenarda. Ova vesela i brojna porodica putuje svetom i pruža podršku Rožeru i najtežim i najlepšim trenucima, a po svemu sudeći pred njima je bar još nekoliko takvih godina. Ona ne krije da supruge uspehe doživljava kao svoje, a u prvim godinama ljubavi, kada se borila s povredom zbog koje je morala da okači tenis o klin, upravo su joj Rožerove pobede pomogle da se lakše izbori s teškim trenucima.


Rožer je bio moja najveća podrška tokom osmomesečnog oporavka. Vratio mi je moj teniski život. Kad je on pobeđivao, to je bilo kao da sam ja pobeđivala — rekla je tad.

 

 

makonda-tracker