UVEK JE PRIVLAČIO MNOGO PAŽNJE

POTROŠIO JE 5 MILIONA NA BIZARAN OPROŠTAJ OD PRIJATELJA: 5 zanimljivih stvari koje SIGURNO niste znali o Džoniju Depu

0

Na dan kada jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca današnjice slavi 57. rođendan, prisećamo se interesantnih činjenica o njegovom životu koje ranije niste čuli

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džoni Dep decenijama važi za jednog od najboljih glumaca na svetu, ali ga prati i status ekscentričnog umetnika od kojeg uvek možemo da očekujemo — neočekivano!


Ovo su neke od interesantnih stvari o njemu koje verovatno niste znali.


Ispalio je pepeo poznatog pisca iz topa


Jedna od najpoznatijih Džonijevih uloga bila je ona u filmu "Paranoja u Las Vegasu". Reč je o ostvarenju koje je zasnovano na romanu Hantera Tompsona, inače Depovog bliskog prijatelja, koji je izvršio samoubistvo u proleće 2005. Tompsonova poslednja želja bila je da njegov pepep bude ispaljen iz topa, a Džoni se potrudio da je i ostravi i tvrdio je da je potrošio pet miliona dolara kakvo bi to organizovao.

 


Sav novac od filma Imaginarijum dr Parnasusa dao je porodici Hita Ledžera


Nakon što je australijski glumac preminuo tokom snimanja ovog filma, u njegovoj ulozi pojavili su se Džoni Dep, Kolin Farel i Džad Lou, a sav Džonijev prihod završio je u rukama Matilde Ledžer, Hitove ćerke.


Uvek kod sebe ima kostim Džeka Speroua


Iako iza Sebe ima desetine nezaboravnih uloga, proteklih godina kad pomislite na Džonija Depa obično ga zamišljate kao pripitog i lukavog gusara iz filma "Pirati s Kariba". Mališani su posebno oduševljeni ovim likom, pa Džoni uvek sa sobom ima kostim Džeka Speroua, a u više navrata se u njemu iznenada pojavljivao u dečijim bolnicama u Americi. kako je jednom prilikom priznao, tada obično s mališanima provede po nekoliko sati i sve vreme ostaje u liku kako bi zabavio svoju malenu publiku.

 

1 / 19 Foto: Profimedia


Nikad nije osvojio Oskara


Verovali ili ne, Edvard Makazoruki, Svini Tod, Džek Sperou nikad nije nagrađen Oskarom. Džonij je prvi put bio nominovan 2004. godine, a potom i 2005. i 2008, ali još uvek nije podigao čuvenu statuetu.


Ne bi postao glumac da nije bilo Nikolasa Kejdža


Mnogo pre nego što se okušao kao glumac i dok je pokušavao da izgradi muzičku karijeru, Džoni je živeo s Nikolas Kejdžom, a jedne večeri je, dok su igrali Monopol, počeo da glumi. Kejdž ga je, oduševljen, spojio sa svojim agentom i Džoni je uskoro dobio ulogu u flmu Strava u ulici brestova.

 

 

makonda-tracker