preko trnja do zvezda

SKUPLJALI SU SITNIŠ DA BI KUPILI HRANU: Do pre samo nekoliko godina život slavne OSKAROVKE bio je POTPUNO drugačiji!

0

Ljubitelji britanskih komedija odavno su čuli za Oliviju Kolman i zavoleli je zbog neverovatnog dara i ljupkog osmeha, ali niko nije ni slutio da joj se smeši najveće priznanje koje jedan glumac može da dobije.

foto: Profimedia

 

Nemaština je bila takva da su 1998. godine morali da žive na tavanu svojih prijatelja. Mislili su da im se sreća osmehnula kad je Ed dobio neko nasledstvo, pa su kupili stančić u Londonu. Dve godine kasnije, bili su prinuđeni da ga prodaju.

 

Ipak, Olivija nije želela da odustane od svoje najveće ljubavi - glume.


- Najviše na svetu sam želela da mogu da napišem u svom pasošu zanimanje "glumac" - izjavila je jednom prilikom.


Kada je dobila ulogu u jednom od najpopularnijih britanskih sitkoma Peep show, sve se promenilo. Nizala se uloga za ulogom, a ova mala porodica konačno je mogla da odahne i prestane da se grčevito bori za puku egzistenciju.


Pravi zaokret u njenoj karijeri dogodio se 2011. godine, kada je zaigrala u filmu Tirannosaur. Uloge su bile sve ozbiljnije: usledila je uloga Kerol Tačer, kada je u Čeličnoj ledi zaigrala rame uz rame pored Meril Strip, potom je igrala u krimi serijama Broadčerč i Noćni menadžer, da bi dobio glavnu ulogu u filmu Miljenici , za koji je dobila i Oskara. Trenuno igra Elizabetu Drugu u čuvenoj seriji Kruna i njen uspeh više niko ne može da ospori, a njena porodica konačno je spokojna.

 

 

makonda-tracker