tužna priča

NA SCENI JE ČEKALA DA JAVE DA LI JOJ JE OTAC MRTAV, POSLE POROĐAJA SE BORILA ZA ŽIVOT: Velika ispovest Kaline Kovačević

1

Glumica „Narodnog pozorišta“ Kalina Kovačević prvi put je iskreno rekla kad je u životu osetila šta znači zanemeti od bola

foto: Antonio Ahel/ATA Images, Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images, Antonio Ahel/ATA Images

Otvoreno je govorila o momentima kada je njenom ocu Siniši Kovačeviću život visio o koncu, ali i da joj je veliki teret tokom života bila činjenica da je ćerka glumice Ljiljane Blagojević i pisca Siniše Kovačevića.

 

Prvo nisu ni verovali da ću ja da upišem Akademiju. Bili su u Crnoj Gori na moru kada sam im javila da ću ipak da probam na glumi. Moj otac je rekao „ma dobro, da da, ako prođeš, prošla si“. Mislio je da u glavi da je to još jedno od mojih ludila. Prošlo je petnaest dana, zvala sam ih i rekla da sam ušla u uži krug. Onda su shvatili da je nešto ozbiljno — izjavila je glumica koja je sa 20 godina diplomirala, a potom odmah počela da radi.

 

Velike sam traume i strahove imala što sam njihova ćerka. Stalno sam se bojala da ću nešto da pogrešim, da će neko mene da procenjuje ili da me gleda negativno, te da ima gard prema meni. Jadna sam se dokazivala svima da ja ipak nešto znam, da sam vredna i da imam neki talenat. Danas kada razmišljam, žao mi je kada sam sa 19 godina dobila drugu veliku nagradu „Caricu Teodoru“ za najbolju žensku ulogu, nisam se radovala, a danas mi je toliko žao – ispričala je glumica koja je pomenutu nagradu dobila za ulogu Anice Granfild koju je tumačila u filmu „Jesen stiže, dunjo moja“.

 

1 / 6 Foto: Dragan Kadić

 

Pre četrnaest meseci rodila je drugu ćerku Aniku koju je dobila sa partnerom Vladimirom.

 

Pored Mione, najveća radost mi je ćerka od 14 meseci, Anika. Srećna sam što će uvek imati jedna drugu, jer na ovom svetu neću biti doveka. I kada jednog dana odem, imaće jedna drugu. Jedinica sam i znam koliko je to teško. Naročito kada je moj otac imao tu povredu, izliv krvi na mozak, te kada nismo znali da li će preživeti... — izjavila je i opisala kako je izgledalo jedno od najdramatičnijih noći u njenom životu...

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker