zavodnik

DAME ŠIROM SVETA SU PALE NA NJEGOV ŠARM U FILMU "BELEŽNICA": Životna priča Rajana Goslinga će vas iznenaditi!

0

Rajan Tomas Gozling je rođen u Londonu, u kanadskoj provinciji Ontario u mormonskoj porodici.

foto: Profimedia

Privatni život

 

Rajan Gozling živi u Njujorku. Suvlasnik je marokanskog restorana koji se nalazi na Beverli Hilsu, u Kaliforniji. Restoran je neplanirano kupio na molbu prijatelja čiji je rođak, prethodni vlasnik, morao u kratkom vremenskom roku da ga proda. Kako u to vreme nije imao mnogo posla, na kupovinu je potrošio sav svoj novac, zbog čega je, da bi uštedeo, morao sam da ga renovira. Radio je u restoranu godinu dana, a sada nadgleda formiranje jelovnika i povremeno pomaže kao konobar.

 

Gozling je godinu dana bio u vezi sa Sandrom Bulok, od 2002. do 2003.[ Od sredine 2005. do sredine 2007. zabavljao se sa kanadskom glumicomRejčel Makadams. Na kratko su se ponovo zbližili u leto 2008. U intervjuu koji je dao nakon razlaza sa Makadamsovom, Gozling je izjavio da je ona jedna od velikih ljubavi u njegovom životu. Ali nije sve tako lako bilo na početku.

 

Priča o zabranjenoj romansi siromašnog radnika i mlade bogatašice na prvu je osvojila žene širom sveta, a scenario za film reditelja Nika Kasavetisa nastao je prema literarnom predlogu Nikolasa Sparksa.

 

Glavna radnja filma " Beležnica" ne može se nazvati inovativnom, ali ono što je mnoge oborilo s nogu bila je hemija između glavnih glumaca.

 

Rajan Gozling i Rejčel Mekadams glumili su likove (ne)srećnih ljubavnika Noa Kalhuna i Ali Hamilton. Rajan i Rejčel nisu podnosili jedno drugo na početku snimanja, a njihove svađe na setu kulminirale su uoči snimanja velike scene s više od 150 statista.

 

foto: Profimedia

Došao je do mene i pozvao me na stranu. Trebao je da snimi scenu s Rejčel i rekao mi je: "Možeš li je da je makneš odavde i da dovedeš drugu glumicu? Jednostavno ne mogu da radim s njom", ispričao je u jednom intervjuu redatilj filma.

 

Umesto zamene glavne glumice, našao je način kako da pomiri zvezde filma. Ušli smo u jednu sobu zajedno s producentom, a njih dvoje počeli su da viču jedno na drugo. Otišao sam napolje. Zapalio sam cigaretu, a onda su i oni izašli i rekli: "Ok, sada idemo da radimo"! Nakon toga situacija je bila bolja, priznao je Kasavetis.

 

Situacija se poboljšala se do te mere da su se Rajan i Rejčel na kraju zaljubili i bili u vezi do 2008. godine. On je čak nekoliko godina kasnije izjavio: "Rejčelina i moja ljubavna priča sto puta je romantičnija od filmske.”

 

Izlazio je sa Kat Denings krajem 2009, sa Blejk Lajvli krajem 2010. i sa Olivijom Vajld početkom 2011.. Od septembra 2011. u vezi je sa američkom glumicom i modelom Evom Mendes sa kojom ima dvoje dece i sa kojom živi daleko od očiju javnosti.

 

Prema vestima koje su objavili Njujork post i Foks njuz, Rajana Gozlinga je 17. marta 2005. uhapsila policija Los Anđelesa zbog prebrze vožnje. Gozling se izjasnio da nije kriv po prekršajnoj otužbi za „prekoračenje brzine“ iako je prvobitno bio optužen za „vožnju pod uticajem alkohola i/ili droge“ i za „vožnju u alkoholisanom stanju sa više od 8 promila alkohola u krvi“. Za ovaj prekršaj osuđen je na dve godine uslovno i morao je da plati kaznu u iznosu od 850 dolara.

 

Rajan Gozling aktivno podržava različite društvene akcije. Sarađivao je sa udruženjem za zaštitu životinja PETA u kampanji čiji je cilj bio podsticanje lanaca restorana brze hrane Mekdonalds da u svoje fabrike uvedu unapređene metode klanja pilića.Volontirao je u Biloksiju, u američkoj državi Misisipi, 2005. godine, u akciji čišćenja sprovedenoj nakon prolaska uragana Katrina.[86] Iste godine posetio je izbegličke kampove Darfura u Čadu.Učestvovao je na Nacionalnoj konferenciji neprofitne organizacije Campus Progress održanoj 2008, gde je govorio o problemu Darfura. U okviru saradnje sa Centrom za napredak Amerike na projektu Dosta posetio je Ugandu 2007 i istočni Kongo 2010.

 

 

 

makonda-tracker