Ovu poslasticu će svi obožavati!
Potrebno je:
6 lista tankih kora, 3 jaja, 3 kašike šećera, 50 ml. ulja, 300 ml jogurta, 150 gr kokosa, 1 prašak za pecivo, malo ulja,
Sirup:
300 gr šećera, 1 vanilin šećer, 1/2 soka limuna, 150 ml vode.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati ulje, jogurt, kokos i prašak za pecivo i sve dobro izjednačiti. Na sto raširiti jednu koru, malo je pouljiti pa staviti odozgo drugu koru. pa je premazati filom kokosa. Saviti malo ivice i uviti u rolat. Redjati u podmazan pleh. Oštrim nožem ili žiletom iseći rolnice malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 30 min..
Dok se pita peče staviti šećer u šerpu vanilin šećer, i pola limuna kriške. Ostaviti da sirup vri par minuta da se malo zgusne. Pečenu pitu preliti vrućim sirupom da upije. Ohladjenu pitu spakovati u kutiju može stajati par dana.