zavodnik

DAME ŠIROM SVETA SU PALE NA NJEGOV ŠARM U FILMU "BELEŽNICA": Životna priča Rajana Goslinga će vas iznenaditi!

0

Rajan Tomas Gozling je rođen u Londonu, u kanadskoj provinciji Ontario u mormonskoj porodici.

foto: Profimedia

Režiser Henri Bin je, po vlastitim rečima, Gozlinga izabrao jer je odrastao u mormonskoj porodici, relativno izolovanoj zajednici, pa je tako mogao da razume izolaciju Jevreja. Kevin Tomas iz Los Anđeles tajmsa pohvalio je njegovu „naelektrisanu i zastrašujuće ubedljivu glumu, dok je Tod Makarti iz časopisa Varajeti primetio da „njegova eksplozivni gluma ne može biti bolja“.

 

Film je dobio Veliku nagradu žirija na festivalu Sandens, ali je, zbog kontroverzne teme, redovna bioskopska distribucija bila otežana, pa je prikazan na kablovskoj TV stanici Showtime. Budžet filma je bio 1. 500. 000 dolara, ali je film zaradio samo 416.925 dolara Gozling smatra da mu je taj film bio prekretnica u karijeri

 

U filmu Ubistvo po stavkama iz 2002, Gozling i Majkl Pit igrali su dva srednjoškolca ubeđena da mogu da počine savršeno ubistvo. Zvezda filma je bila Sandra Bulok u ulozi detektivke zadužene da istraži zločin. Liza Švorcbaum je u časopisu Entertejnment vikli opisala Gozlinga kao „fenomenalni talenat koji dolazi do izražaja čak i u ovako lošem filmu“dok je Tod Makarti iz Varajetija imao utisak da je „scenario izneverio jake i harizmatične“ mlade glumce. Budžet filma je iznosio 50. 000.000 dolara, a zarada na blagajnama je bila oko 56.000.000 dolara. Iste godine Gozling je glumio u nezavisnom filmu The Slaughter Rule koji istražuje odnos između srednjoškolca koji igra fudbal i njegovog problematičnog trenera, a radnja je smeštena u Montanu. Gozling je kasnije izjavio da je, sarađujući sa Dejvidom Morsom, postao „bolji glumac“.Filmski kritičar Njujork tajms je opisao Gozlinga kao „materijal za veliku zvezdu“, koji ima „sirovost i snagu mladog Meta Dilona“. Kritičar Los Anđeles tajmsa bio je oduševljen Gozlingovim „sirovim talentom“. Film se prikazivao samo u tri američka bioskopa zaradivši 13.411 dolara.

 

Nakon trogodišnjeg odsustva sa velikog ekrana, Gozling je u filmovima snimljenim 2010. i 2011. igrao pet glavnih uloga. „Nikada nisam imao više energije“, izjavio je. „Snimanje filmova me mnogo više uzbuđuje nego pre. Ranije sam se plašio svega toga i to je za mene bilo opterećujuće i emocijama ispunjeno iskustvo. Ali, našao sam način da se zabavljam dok to radim. I čini mi se da se to vidi u filmovima“.Takođe je govorio da se oseća depresivno kada ne snima.

 

Godine 2011. Gozling je nastupio u tri potpuno različita filma vrhunske holivudske produkcije. U romantičnoj komediji Ta luda ljubav glumio je uz Stiva Karela i Emu Stoun. Kako bi se što bolje pripremio za ulogu slatkorečivog ženskaroša, pohađao je časove pravljenja koktela u jednom baru u Los Anđelesu. Kritičarka Vašington posta je primetila da njegovo „zavodljivo i dominantno prisustvo navodi na zaključak da smo možda dobili naslednika Džordža Klunija“.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker