danas puni 86 godina

SVOJU TRUDNOĆU I ROĐENJE SINA SMATRALA JE NAJVEĆOM KAZNOM: Šokantna životna priča Brižit Bardo ostaviće vas bez TEKSTA!

0

Pravi primer za izreku "Život piše romane" jeste upravo legendarna glumica Brižit Bardo.

foto: Profimedia

Nakon drugog razvoda udala se i treći put za nemačkog milionera i plejboja Gantera Saksa, ali je njihova sreća bila kratkog daha. Ta veza ostala joj je u sećanju kao jedna od najdražih uspomena, a njegovo samoubistvo 2011. godine u potpunosti ju je slomilo.

 

Na svoj 40. rođendan dospeva na naslovnicu Plejboj magazina. Na svoj 49. rođendan, 28. septembra 1983. godine, Bardo se predozirala tabletama za smirenje i spavanje koje je uzela sa vinom. Uspela je da se spasi kada su joj lekari isprali želudac. Osim toga, Bardo je pobedila i rak.

Želela je da je, nakon svega toga, što manje ima u medijima, te se 1974. godine sklanja sa javne scene ne bi li pronašla mir.

 

Devet godina kasnije izlazi knjiga o njenom životu i radu. Novi pritisak medija nije mogla da izdrži pa je ponovo došlo do odluke da podigne ruku na sebe.

Bila je u kratkom braku i sa nemačkim milionerom, a 1992. se konačno skrasila kraj Bernarda Ormala sa kojim je još u venčanoj zajednici. Reč je o funkcioneru ultradesničarske partije Front National. Njihovu zajednicu ne prate posebne kontroverze, ali zato Brižit svetsku javnost povremeno šokira svojim izjavama.

 

foto: Profimedia

 

Nakon pisanja u svojoj knjizi "Vapaj u tišini", 6. maja 2004. kažnjena je za podsticanje rasne mržnje i netrpeljivosti, pošto je izrazila zabrinutost zbog infiltracije islamskih ekstremista u Francuskoj.


Veliki je ljubitelj životinja, sa druge strane, i zalaže se za njihova prava. 1986. godine je osnovala je i sopstvenu fondaciju za njihovu zaštitu. Na to se odlučila nakon što je prodala sav svoj nakit u novac uložila u to.

 

- Dala sam mladost i lepotu muškarcima, a znanje i mudrost ću dati životinjama - izjavila je Brižit jednom prilikom.

 

 -
 

makonda-tracker