preko trnja do zvezda

TRAGEDIJA JOJ JE OBELEŽILA ŽIVOT, A SUSRET U BANCI GA PROMENIO: Čudesna i tužna priča jedne od najlepših žena sveta

2

Jedna od najlepših i najplaćenijih glumica Holivuda danas jeste Šarliz Teron, ali njen put do zvezda nije bio nimalo jednostavan.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šarliz Teron odrasla je u Južnoafričkoj Republici, ali njeno detinjstvo nije bilo baš najsrećnije. Njena majka i ona su kraj oca alkoholičara proživljavale mnoge tužne i neprijatne situacije, a jednom je on uzeo pištolj i ispalio hitac u njihovom smeru. Tada je Šarlizina majka otela mužu pištolj i ― ubila ga. Međutim, nije dobila kaznu jer je u pitanju bila samoodbrana.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Šarliz se, kasnije, sa majkom seli u Italiju, a potom u Njujork. Ona se najpre bavila plesom, dok ozbiljna povreda kolena nije okončala njenu karijeru. Potom je njen život odredio sudbonosni susret u banci sa agentom Džonom Krozbijem, koji je kraj nje stajao dok je pokušavala da unovči ček. Dao joj je novac, a potom su uspostavili kontakt, nakon čega je ostvarila i prvu ulogu.

 

Sve ostalo dobro je poznato, a Šarliz je i prva Južnoafrikanka sa Oskarom za najbolju glumicu. Ona je usvojila dvoje dece, poznate su njene ljubavne veze sa Šonom Penom i Stjuartom Taunsendom, ali ističe da se ne vidi u ozbiljnoj vezi sa nekim muškarcem.

 

 

makonda-tracker