danas slavi

MADS MIKELSEN, SKANDINAVSKI BOG SEKSEPILA: 10 stvari koje sigurno niste znali o najpozitivnijem filmskom negativcu

4

Slavni danski glumac danas puni 54 godine, a u to ime prisećamo se interesantnih činjenica o njegovom životu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Njegove gruplje i oštre crte lica obezbedile su mu u Holivudu uloge ćutljivih, zlih, surovih muškaraca i kao takvog ga je upoznao ceo svet, ali šarmantni Mads Mikelsen je, kada se kamere isključe, sasvim običan čovek koji iznad svega ceni večeri koje provede u porodičnom domu.

 

 

Govori pet jezika

 

foto: Profimedia

Mikelsen je izuzetno talentovan čovek, a jedna od njegovih veština je to što brzo i lako uči nove jezike. Strani mediji pišu da govori pet jezika: svoj maternji danski, švedski, engleski, nemački i francuski.


On je vitez

 

foto: Profimedia

Mads Mikelsen postao je u aprilu 2016. godine vitez francuskog Reda zaslužnih za umetnost i književnost, baš kao i danski režiser Tomas Vinterberg, a glumac je tom prilikom izjavio da mu je francuska filmska industrija zapravo pokrenula karijeru.


Njegov idol je Brus Li

 

foto: Profimedia

Slavni Danac odrastao je na akcionim filmovima, a posebno je cenio Brusa Lija, kog smatra svojim najvećim idolom. Omiljeni Lijev film mu je Igra smrti, ostvarenje koje legendarni glumac i majstor borilačkih veština nije završio, ali ga Mikelsen ceni i zbog zanimljivih akcionih scena.

 


Odličan je kuvar — posebno ako volite azijsku kuhinju

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mads Mikkelsen Official (@theofficialmads) on


Iako obožava dansku kuhinju, Mads najradije i najbolje priprema azijska jela, a najviše voli da pretera sa čilijem. Veruje da je njegov najveći specijalitet supa od kokosa i škampa, a svojevremeno se hvalio da je njegovo jelo ukusnije od svih ovakvih supa koje je jeo u restoranima.


Nema predstavu ko je Rijana

 


Odnosno nije imao! Svi pamte sada već kulti spot čuvene lepotice s Barbadosa za pesmu B***h Better Have My Money, u kojoj glumi Mads Mikelsen. Ispostavilo se, međutim, da glumac nije imao pojma ko mu je ponudio da se pojavi u spotu sve dok mu deca nisu održala lekciju o pop kulturi i izrazila nevericu zbog njegove neupućenosti.


On je porodičan čovek

 

foto: Profimedia

Sasvim suprotno njegovim ulogama, Mikelsen vodi miran porodični život. S koreografkinjom Hanom Jakobsen je od 1987. godine, a u braku od 2000. Dobili su dvoje dece: sina Karla 1997. i ćerku Violu 1992. Živeli su u Kopenhagenu sve do 2012, kada su se preselili u Toronto.


Jednom je napustio audiciju

 

foto: Profimedia

Iako je veliki profesionalac, Mikelsen je jednom prilikom otkrio da je imao užasna iskustva na audicijama, a mediji su jednom preneli da je čak besno napustio jedan kasting. Naime, na audiciji za ulogu u filmui Fantastična četvorka, glumca su zamolili da izduži ruke kao da je čovek od gume, nakon čega je samo izašao iz prostorije.

 

Veoma je popularan na društvenim mrežama

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mads Mikkelsen Official (@theofficialmads) on


Slavni glumac aktivno koristi sve svoje profile, a obino objavljuje zanimljive sitnice o svom privatnom životu. Tako je brzo i lako stekao veliku bazu fanova na internetu, a njih u najvećoj meri čine žene jer...


Neretko ga proglašavaju najseksepilnijim na svetu

 

foto: Profimedia

Ukoliko ste pripadnica lepšeg pola, ovo vas verovatno ne iznenađuje i čitate članak upravo zbog činjenice da vam se Mikelsen dopada kako zbog glumačkog talenta tako i zbog izgleda. On je uvek bio u centru pažnje zbog svog zanimljivog i atraktivnog izgleda, što su primetili i brojni magazini koji ga svrstavaju u najprivlačnije muškarce na planeti.


Pije isključivo pivo

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mads Mikkelsen Official (@theofficialmads) on

 

Iako smo u brojnim ulogama imućnih negativaca često viđali kako ispija žestoka pića, Mads Mikelsen privatno pije isključivo pivo, a razlog je, kako je jednom istakao, to što ga viski podseća na devojke koje stavljaju parfem iako se pre toga nisu istuširale.

makonda-tracker