uvek svoja

Zakleta neprijateljica Lejdi Gage: 5 stvari koje sigurno niste znali o Lani del Rej

0

Ukoliko ste i vi makar jednom pustili suzu uz pesme američke muzičke dive, vreme je da saznate detalje o njenom životu koji su je učinili takvom umetnicom...

foto: Tumblr
foto: Tumblr

Širom sveta poznata je po svojim hitovima kao što su Born to die, Summertime sadness, Love, National anthem, Video game.

 

Njen stil odevanja je inspirisan minulim vremenima, a estetika spotova je nešto što do sada nismo imali prilike da vidimo, piše Elle.

 

Mešanje starog i novog, prošlosti i budućnosti u svemu što radi nije slučajna. Znamo da je puno radila na svemu tome, ali postoje određene sekvence iz njenog života koje su uticale da ona postane to što jeste - muzička zvezda svetskih razmera.

 

Sigurno niste znali da su nastali po knjigama: 8 najboljih filmova koji su inspirisani kultnim romanima

 

U nastavku pročitajte pet relativno nepoznatih činjenica o miljenici muzičkog sveta...

 

1. Pre nego što je postala Lana del Rej, nastupala je pod drugačijim imenima

 

foto: Profimedia

Njeno puno ime je Elizabet Vulridž Grant i pre nego što je postala poznata pod imenom koje sada znamo, nastupala je na koncertima širom Amerike kao Lizi Grant, Sparkl Džamp Roup Kuin ili Mej Džejler. Na kraju odluka je pala na ime Lana del Rej jer je želela da zvuči egzotično i da podseća na obalu Floride.

 

2. Ima loš odnos sa Lejdi Gagom

 

Sredinom dvehiljaditih, ambiciozne devojke Elizabet Vulridž Grant i Stefani Džermanota a.k.a Lejdi Gaga se nisu zvanično upoznale, ali su bile veoma upućene jedna na drugu kao konkurencija. Da je netrpeljivost bila velika govore i deo teksta pesme So Legit koji se odnosi na Lejdi Gagu:

Stefani, you suck, I know you're selling twenty million.

Wish they could have seen you when we booed you off in Williamsburg. You're hurt, I know my words don't hurt, yeah."

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker