nije zaboravljen

TRAGEDIJA Robina Vilijamsa: Čovek, mit i zašto je toliko teško prihvatiti njegovu SMRT?

1

Znali smo ga kao stand-up komičara, kao nasmejanog glumca i šaljivog kolege. Međutim, on nije svoj život završio u skladu sa tim osobinama.

 

robin vilijams i suzan šnajder
robin vilijams i suzan šnajderfoto: Profimedia

Tek tada filmski kritičari podrobnije su analizirali i njegova filmska ostvarenja, koja su bila prepoznatljiva upravo po njegovim ulogama. Tu su, takođe, i njegovi javni nastupi, performansi, promocije, koje su uvek odisale njegovim smehom, šalama i vedrim raspoloženjem.

 

Američki glumac i reditelj Bili Kristal je za "E! News" rekao da je Vilijamsov mozak bio "muzej sa mnogo različitih soba".

Bila je soba igre, soba veselja, soba tišine, ali i soba tuge. Bila je prazna soba u kojoj se ništa nije dešavalo, koju bismo mi napunili smehom, likovima i prijatlejskim razgovorima."

Godinu dana nakon njegovog samoubistva, još uvek to nije izgledalo stvarno, posebno zbog filma "Noć u muzeju: Tajna grobnice", koji je izašao posthumno, ali i zbog komedije u kojoj je glumio oca Sare Mišel Gelar, koji se bavi marketingom, a i prosto svih njegovih uloga.


Robinov sin Zak neko vreme je u medijima govorio da se jako teško nosi sa činjenicom da nije oca dugo posetio, naročito što je iz tadašnje perspektive zaključio da je to očigledno bio period u kome je Robin bio jako usamljen.

 

Publika je, pored Robinovih kolega koje su u nekoliko navrata odavale počast ovom legendarnom čoveku, bila iznenađena ovim samoubistvom, iako je pomno ispratila borbe ovog komediografa sa ilegalnim supstancama sedamdesetih i osamdesetih godina.

 

makonda-tracker