nije zaboravljen

TRAGEDIJA Robina Vilijamsa: Čovek, mit i zašto je toliko teško prihvatiti njegovu SMRT?

1

Znali smo ga kao stand-up komičara, kao nasmejanog glumca i šaljivog kolege. Međutim, on nije svoj život završio u skladu sa tim osobinama.

robin vilijams
robin vilijamsfoto: Profimedia

Prošle su skoro četiri godine od njegove smrti, a praznina i dalje postoji između Robina Vilijamsa - čoveka i Robina Vilijamsa - mita.

 

U različitim projektima ljudi su pokušavali da unesu svetlo u tu tamu, uključujući i dokumentarac "Robin Williams: Come Inside My Mind". Tu je, takođe, i veliko nasleđe ovog neprikosnovenog glumca koje je ostavio iza sebe.

 

Tu su bile one uobičajene priče: alkohol i droga, slom iz 2006. godine posle 20 godina treznog života i prikrivena tama u svim njegovim komedijama i filmskim izborima. Ali njegovo samoubistvo 11. avgusta 2014. godine jeste događaj koji je Vilijamsa pretvorilo u američki mit.

 

robin vilijams
robin vilijamsfoto: Profimedia

Kada je ova vest "iscurila" u javnost, počela su pitanja zašto se to desilo takvom glumcu. On je ranije pričao o depresiji ili se šalio o njoj, ali da li je pokazao da od nje pati i da u toj borbi gubi? Iza sebe ostavio je svoju ženu, Suzan Šnajder, i troje odrasle dece, Zaka, Zeldu i Kodija, iz svoja dva prethodna braka, kao i nebrojano mnogo prijatelja i kolega.

 

Tek godinu dana kasnije posle samoubistva, govorilo se o demenciji, Parkinsonovoj bolesti i vremenu kada je odlučio da sebi oduzme život vešanjem u svom domu u Kaliforniji.

 

Njegova supruga rekla je za magazin "People" da Robina nije ubila depresija. Priznala je tada da već dugo pokušava da otkrije šta je njenog supruga ubilo. Dodala je da je on bio svestan da gubi samog sebe i apsolutno ništa nije mogao povodom toga da uradi.

 

makonda-tracker