vanvremenski stil

Zavirite u stan Cece Bojković: Ušuškana oaza mira u samom srcu Beograda odiše duhom starih vremena & pravo je parče raja

1

Glumičin istančani ukus i smisao za lepo došli su do izražaja prilikom osmišljavanja enterijera.

Glumičin dom je prava oaza mira
Glumičin dom je prava oaza mirafoto: Dragana Udovičić

Živa legenda srpskog glumišta Svetlana Ceca Bojković (76) jedna je od najvećih dama koje su hodale ulicama Beograda.

 

Rođena u Zemunu, starom i slikovitom kraju srpske prestonice, veći deo svog života glumica je ipak provela u centru grada.

 

Stanovala je u Njegoševoj, Pajsijevoj, Strahinjića Bana i Kosovskoj, da bi svojeidilično gnezdo konačno svila u Nušićevoj ulici.

 

Jedna od Cecinih najupečatljivijih rola bila je uloga Emilije Popadić u seriji "Bolji život", a enterijer u kom glumica provodi svoje dane i noći neodoljivo podseća upravo na onaj u pomenutoj seriji.

 

Stan koji se nalazi u samom srcu Beograda na najlepši mogući način odiše duhom nekih davno prošlih vremena, oličenim u podovima prekrivenim sjajnim parketom i unikatnim komadima nameštaja od punog drveta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

U glumičinom domu gotovo da nema zida koji nije prekriven slikama koje oslikavaju raznorodne umetničke pravce, a posebno mesto u njenom životnom prostoru zauzimaju police sa knjigama, koje oplemenjuju i vizuelno i duhovno.

 

– Imam dva divna Ćelićeva crteža i jednu njegovu sliku. Moj pokojni suprug Muci Draškić bio je njegov veliki prijatelj. Volim i Duška Otaševića, a imam i njegovu grafiku Nikola Tesla. Veoma draga slika mi je i ulje na platnu Ksenije Divjak, ali sam ga stavila pod staklo jer se u mom domu puši, a reč je o veoma nežnom umetničkom delu. Moj portret je radio Ljuba Milunović, akademski slikar, ali mislim da je Mucijev portret mnogo lepši, što i treba da bude – objasnila je Bojkovićeva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

Kada se uselila u ovaj stan, Bojkovićeva je imala jasnu viziju o tome kako želi da ga uredi. Uspela je u nameri da održi autentičnu esenciju starogradskog stana i istovremeno mu udahne neki potpuno nov život.

 

– Kad smo ušli ovde, to je bio nov stan, potpuno prazan, niko tu još nije živeo. Bio je sedmi koji smo gledali, i već s vrata sam videla gde stoji luster, gde treba da se pregradi, gde će biti trpezarija. Mislim da je za to zalužan optimizam s kojim sam počela da ga tražim – istakla je svojevremeno glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

U Svetlaninom stanu dominiraju topli tonovi, a kako i sama kaže, o nije posledica njene staromodnosti, već jednostavno smatra da te nijanse čine da dom deluje intimnije.

 

– Ne volim ultramoderne nijanse, pa samim tim ni psihodelične kombinacije prilikom bojenja zidova. Nisam staromodna, već po mom mišljenju takve savremene tendencije u uređenju prostora nemaju toplinu. Volim da vidim ravne linije stakla, ali ne i da njima budem okružena. Više sam klasičar – kazala je ona.

 

Iako mnogi život u centru grada smatraju luksuzom, glumica ističe kako to zaista nema veze jedno sa drugim, te da se takvim stvarima nikada nije ni opterećivala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

– Imam dovoljno novca. Dovoljno radim da mogu da živim ugodno. To ugodno nije luksuzno, ali je za mene to sasvim dovoljno. Ne vozim kola, nemam ih, živim u centru grada, što sam oduvek želela. Ali ja sam tako i odrasla – u Njegoševoj, pa u Pajsijevoj, Strahinjića bana, Kosovskoj, evo sada u Nušićevoj živim. To je moj životni krug – zaključila je ona.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ceca Bojković drži govor na komemoraciji Žarku Lauševiću

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker