tu će večno da počiva

Od teškog kamena, skrivena među starim drvećem, a okolo oaza mira: Kako izgleda rodna kuća Bate Živojinovića u Koraćići?

0

Čuveni Valter će konačno počivati pored svoje voljene Lule, na mestu koje gleda u njegovu porodičnu kuću 

BATA ŽIVOJINOVIĆ ĆE POČIVATI U KORAĆICI NA PORODIČNOM GROBLJU
BATA ŽIVOJINOVIĆ ĆE POČIVATI U KORAĆICI NA PORODIČNOM GROBLJU foto: Dragana Udovičić

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović ostao je upamćen kao jedan od najboljih glumaca koje je nekadašnja Jugoslavija imala.

 

Pre nekoliko godina porodica ovog velikog čoveka i glumca poželela je da njegovo telo prebaci u rodnu Koraćicu, kako bi počivao pred žene koja mu je bila životni saputnik.

 

Iako su još pre 4 godine dobili dozvolu da telo ekshumiraju i prebace u njegovo rodno mesto, za to nisu postojali uslovi do sada. Konačno je došao trenutak da njegovi ostaci budu preneti, a kako piše Kurir, to će biti urađeno do 1. maja.

 

 

Kako je za Kurir potvrdio Miljko Živojinović čuveni Valter počivaće pored svoje supruge Lule, koja je tamo sahranjena 2019. godine.

 

Ekipa Kurira posetila je rodno mesto Bate Živojinovića 2016. godine, nakon što je glumac preminuo u bolnici "Sveti Sava" u Beogradu. Tad je celo selo bilo zavijeno u crno, a meštani nisu skrivali tugu zbog odlaska glumca.

 

RODNA KUĆA BATE ŽIVOJINOVIĆA
RODNA KUĆA BATE ŽIVOJINOVIĆAfoto: Dragana Udovičić

 

Njegov plac bogat je raznoraznim cvećem i drvećem, koje porodica i dalje neguje. Tom prilikom ekipa Kurira obišla je i komšiluk, koji je sa suzom u oku govorio o legendarnom Bati.

 

Živojinovićeva prijateljica iz detinjstva Ljubica Dimitrijević tada je istakla da ne može da se pomiri s činjenicom da je otišao, kako kaže, njen brat.

 

KUĆA BATE ŽIVOJINOVIĆA U KORAĆICI
KUĆA BATE ŽIVOJINOVIĆA U KORAĆICIfoto: Dragana Udovičić

 

Kako izgleda porodična kuća Bate Živojinovića pogledajte u galeriji koja sledi. 

 

Bonus video:

Bata Živojinović je bio prijatelj sa Titom

 

makonda-tracker