betmen kao inspiracija

Spolja izgleda kao napuštena fabrika, a unutra je – ČUDO: TAJNU KUĆU Džekija Čena jednostavno morate da vidite

0

Holivudski veteran kaže da širom sveta ima skrivene kuće na neočekivanim mestima, a jednom prilikom je pokazao onu koju je dizajnirao u rodnom gradu

Džeki Čen ima nekretnine širom sveta
Džeki Čen ima nekretnine širom svetafoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Hongkonški glumac Džeki Čen (69) jedan je od najpoznatijih ljudi na svetu, a Forbes je 2015. procenio njegovo bogatstvo na neverovatnih 350 miliona dolara.


Čen se trudio da ulaže mudro tokom višedecenijske uspešne karijere u Holivudu, a jedna od njegovih velikih strasti jesu – tajne kuće.

 

Kako je ispričao za Real Time, u mladosti je trošio svoje honorare na najskuplje automobile, dijamantske satove i sličan luksuz, dok se proteklih decenija trudi da živi što povučenije.

Jedna od stvari u koje posebno rado ulaže jesu skrivene kuće koje ima širom sveta i koje na prvi pogled izgledaju kao beznačajni i napušteni objekti, a zapravo su opremljene i luksuzno i u skladu s njegovim potrebama.

 

Džeki Čen veoma je ponosan na svoj tajni dom u Hong Kongu
Džeki Čen veoma je ponosan na svoj tajni dom u Hong Kongufoto: EPA/PAUL HILTON

Kako je Džeki Čen objasnio, inspiracija su mu stripovi i filmovi o Betmenu i Supermenu, a ne samo što su njegove kuće tajne nego su pune i skrivenih vrata koja koristi umesto običnih.

 

Tajna kuća Džekija Čena u Hong Kongu


On je jednom prilikom pristao da otvori vrata svog doma u Hong Kongu, koji je nekada davno bio fabrika. Ona je u međuvremenu napuštena, ali je zgrada zadržala svoj neodržavani izgled dok je Džeki Čen unutra napravio pravo gnezdo po svojoj meri.

 

Jedna od skrivenih prostorija u tajnoj kući Džekija Čena
Jedna od skrivenih prostorija u tajnoj kući Džekija Čenafoto: thejackiechanfansite/YouTube Printscreen

Nalazi se u industrijskoj zoni. Nema turističkih utobusa. Spolja ni ne deluje kao nečiji dom – zadovoljan je bio Džeki.


Unutra se nalazi mnogo prostorija za odmor i opuštanje, kao i prostor za trening borilačkih veština, a glumac je dodao i bar s kolekcijom šoljica za čaj iz celog sveta, vinski podrum i još mnogo toga.

 

Kako izgleda ovaj dom Džekija Čena, pogledajte u snimku.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

3 greške u uređenju enterijera

 

makonda-tracker