morate da je vidite

HORUSOVO OKO na mestu kojim je hodala Kleopatra: Naomi Kembel je na poklon dobila najbizarniju kuću među slavnima

0

Kada se pogleda iz vazduha, kuća koju je manekenka dobila na poklon od dečka za 41. rođendan formira vrlo interesantan prizor

Naomi Kembel ima više luksuznih i neobičnih nekretnina
Naomi Kembel ima više luksuznih i neobičnih nekretninafoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Manekenka Naomi Kembel, živa legenda modne industrije, spada i u najbogatije modele na svetu.


Britanska lepotica je tokom više od tri i po decenije karijere, više stotina naslovnih strana i ko zna koliko reklamnih kampanja izgradila ogroman imetak, pa je ponosna vlasnica više luksuznih nekretnina.


Među njima su vila u Keniji s pogledom na Indijski okean i futuristička vila u šumi nadomak Moskve koja podseća na svemirski brod, ali je bez sumnje najneobičnije zdanje u vlasništvu Naomi Kembel njena kuća u Turskoj.

U pitanju je objekat koji, zajedno s okolinom na imanju, formira tzv. Horusovo oko.

Kuća Naomi Kembel u obliku oka


Manekenka je dobila ovo ostrvsko imanje na poklon od svog bivšeg dečka Vladislava Doronjina, poznatog ruskog biznismena, a navodno je ono ostalo u Naominom posedu i posle raskida. 

 

Horusovo oko je, inače, staroegipatski simbol kraljevske moći i zaštite. Kada je predstavljeno levo, u pitanju je simbol meseca, dok je desno simbol Sunca. Naziva se još Udžat oko i Oko Ra.

 


Budući da je Doronjin milijarder, mogao je da priušti prilično impresivan poklon za njen 41. rođendan. U pitanju je imanje u turskom zalivu Kerme, poznatom i kao zaliv Gokova, smešteno na ostrvu Sedir. Mnogi ga nazivaju i Kleopatrinim ostrvom, a po lokalnoj legendi Marko Antonije je doneo neobični pesak, koji se razlikuje od onog u okolini, specijalno za Kleopatru, koja navodno nije želela da kroči na zemlju koja nije egipatska.


Za dizajn ove kuće bio je zadužen španski arhitekta Luis de Garido, koji je specijalizovan za ekološku gradnju, pa je krajnji rezultat eko-kuća koja se samoobezbeđuje vodom, hranom i solarnom energijom.

 


U njoj se nalazi 25 spavaćih soba i pet raskošnih salona. Tamnu konturu oka čine solarni paneli, koji obezbeđuju energiju u kombinaciji s geotermalnim sistemom. Kišnica se sakušlja, a otpadne vode prečišćavaju na licu mesta

 

Zenica oka je staklena građevina u obliku kupole, a zanimljivo je da je arhitektina kompanija saopštila da, iako neki kažu da je koštala 400 miliona dolara, neobična kuća Naomi Kembel nije bila skupa u poređenju s drugim sličnim nekretninama.


Naomi je Doronjin, inače, tužio posle raskida petogodišnje veze jer mu je dugovala milione dolara, ali navodno nije tražio ovaj poklon nazad.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je umalo završio u zatvoru zbog Naomi Kembel?

 

makonda-tracker