stvar je u detaljima

NEPROCENJIV kutak protkan ljubavlju: Ovaj deo stana Ive Štrljić je mesto za najtoplije emocije

0

Glumica nema običaj da pokazuje često svoj dom, a jedan njegov deo je za nju posebno značajan

Dom Ive Štrljić je prijatna gradska oaza s pogledom na krovove Beograda
Dom Ive Štrljić je prijatna gradska oaza s pogledom na krovove Beogradafoto: M.M./ATAImages

Glumica Iva Štrljić velika je zaljubljenica u svoj rodni Beograd, o kom je napisala čak tri knjige, i u kom živi i radi već godinama.


Kako su mediji ranije pisali, ona i danas stanuje u jedno ušuškanoj, maloj beogradskoj ulici u kojoj je i odrasla, a u pitanju je toplo potkrovlje za koje je vezuju najlepše uspomene.


Nije važno šta primetite kad uđete u moj dom, važno je šta osetite. Sa prostorom u koji ulazimo isto je kao i sa poznanstvima u životu. Ono što se sigurno oseća ovde jesu duša, život, neka ušuškanost i toplina. Stanovi uvek imaju karakter ljudi koji u njima žive i sigurna sam da je moj dom baš kao ja. Trudim se da bude prijatan i nežan – istakla je Iva u intervjuu za Story pre nekoliko godina.

Kako je glumica tada objasnila, ona živi sama još od 18. godine i to joj se dopada jer je na vreme naučila sve ono što sa sobom nosi život odrasle i odgovorne osobe.

 


Nisam mrzovoljna osoba, ništa mi nije teško, sve prihvatam sa radošću pa tako i kućne poslove  – istakla je Iva Štrljić. Volim da kuvam i umem sve da skuvam, međutim, pošto živim sama hranim se improvizovano dakle ko šta radi ja seckam salate, kada sređujem stan onda to obavezno obavljam uz muziku da bih tu, ne toliko zabavnu radnju, učinila što zanimljivijom i što sličnijom fitnesu tako da obično toga dana ne odem u teretanu jer je zameni takozvani "tepih fitnes" i to je sjajan način rekreacije


Ona nema običaj da na društvenim mrežama deli fotografije svog doma, kojim dominiraju stilski nameštaj i drvo, a u nekoliko navrata je otvorila vrata svog stana za medije.

 

Kutak u stanu Ive Štrljić u Beogradu
Kutak u stanu Ive Štrljić u Beogradufoto: Nebojša Mandić

Tada je posebno za oko zapalo jedno od brojnih umetničkih dela na njenim zidovima – portret njenog oca Milana Štrljića, popularnog jugoslovenskog i hrvatskog glumca.


Iznad njega, nalazi se više fotografija njene majke Slavice Štrljić, čuvene balerine Pozorišta na Terazijama, pa je ovaj topao kutak jedan od najvažnijih i najlepših delova njenog doma.

 

Portret Milana Štljića i fotografije Slavice Štljić u domu njihove ćerke i poznate glumice Ive Štrljić
Portret Milana Štljića i fotografije Slavice Štljić u domu njihove ćerke i poznate glumice Ive Štrljićfoto: Nebojša Mandić

– Tamnobraon drvo našem stanu daje posebnu toplinu. Ovakav enterijer posebno pogoduje životu umetničkih duša, kao i svim ljudima koji razmišljaju slično kao mi. Iako su ovaj prostor osmislili moji roditelji i sama bih ga uredila na isti način. Mada mi mnogi prijatelji koji nam dolaze u posetu, zameraju da nam je stan taman, mislim da mu upravo to daje dozu prisnosti i pobuđuje inspiraciju – istakla je glumica jednom prilikom.

 

BONUS VIDEO

3 greške u uređenju enterijera

 

makonda-tracker