mnogi su se iznenadili

Gledali smo ga u domaćim serijama, o njoj retko govori: Nikada ne biste pogodili koji poznati glumac je otac Ive Štrljić

0

Njihova životna priča je teška, a glumica često zna da kaže da je sudbina učinila da sve postane tako komplikovano 

foto: Instagram
foto: Instagram

Roditelji naše poznate glumice Ive Štrljić su veoma dobro poznati javnosti. Njen otac, Milan Štrljić je bio jedan od najboljih jugoslovenskih glumaca i često smo imali prilike da ga viđamo na malim ekranima.

 

Osim poznatog oca Iva je imala i majku, koja se takođe bavila javnim poslom. U pitanju je bila Slavica Štrljić.

 

Nakon što je zavšio klasičnu gimnaziju Milan se iz Splita zaputio u Beograd. Uprkos velikoj želji svojih roditelja da postane lekar, Milan je dobro znao šta želi. Njemu je u glavi isključivo bila gluma, koja se u to vreme mogla studirati samo u dva grada.

 

 

‒ Prijemni ispit bio je prvo u Beogradu, a tek onda u Zagrebu, pa sam prvo otišao u Srbiju. Tamo sam potrošio sve pare pa nisam ni mogao da idem u Zagreb. Tako se dogodilo da sam ostao ‒ otkrio je popularni glumac u intervjuu za Jutarnji list.

 

To je bio početak njegovog života u srpskoj prestonici u kojoj je proveo više od dvadeset godna. Tu je upoznao i balerinu Slavicu, sa kojom je dobio ćerku Ivu i deset godina mlađeg sina Luku.

 

Iva Štrljić otkrila u kakvom je odnosu sa ocem
Iva Štrljić otkrila u kakvom je odnosu sa ocem foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Ostvario je pozamašnu glumačku karijeru. Svoj talenat prikazao je ulogama u kultnom ostvarenju Lordana Zafranovića „Okupacija u 26 slika“. Tada je dobio i veoma cenjenu nagradu za najboljeg mladog jugoslovenskog glumca.

 

Nakon toga njegova karijera je išla vrtoglavo uzbrdo. Usledile su uloge u najznačajnijim projektima bivše države: „Igmanski marš“, „Balkanski špijun“, „Balkan Ekspres“, „Bal na vodi“.

 

Tokom ratnih devedesetih Milan Štrljić je odlučio je da se vrati u Hrvatsku.

 

‒ Naravno da sam se odmah vratio, čim je rat počeo. Mislim da je to najmanje što čovek može učiniti ‒ poručio je.

 

Kada je Iva imala 15 godina Milan i Slavica su se razveli, a on se potom vratio u Hrvatsku gde je sklopio drugi brak iz kojeg ima sina Frana.

 

U medijima su se često mogla pročitati nagađanja o odnosu koji imaju otac i ćerka. Tada su se mogle čuti glasine da sa ocem čak ne razgovara, što je Iva oštro demantovala. 

 

 

Takođe, ona je često znala da prokomentariše i činjenicu da je porede sa poznatim ocem.

 

‒ Svako ko zna moj put reći će vam da meni sigurno ništa nije olakšala činjenica što je moj tata Milan Štrljić. Zaista. Da li mi je otežalo? Bilo je trenutaka kada mi se činilo da jeste. Sigurno bi mi bilo drugačije da je tata bio uz mene ‒ rekla je Iva nedavno u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju i pojasnila da se ni tokom studija, ni kasnije nije savetovala sa ocem, ali ju je zvao da joj čestita kada je osvojila nagradu „Beogradski pobednik“.

 

U više navrata ona je otkrila da je sa ocem u dobrim odnosima i da kada joj neko znači daljina ne može ništa da uradi. 

 

 

 

makonda-tracker