TALENTOVANA I POSEBNA

Nestvarno lepa, uspešna, pred njom je uzdisala Jugoslavija: OCA Ive Štrljić dobro znate, a ovo je njena MAJKA

0

Nosila je epitet jedne od najlepših žena osamdesetih godina 

Otac Ive Štrljić je poznati glumac, a majka balerina
Otac Ive Štrljić je poznati glumac, a majka balerina foto: Marija Mladjen/ATAImages

Naša popularna glumica Iva Štrljić nedavno je proslavila svoj 46. rođendan. Ona je u poslednjih nekoliko godina postigla ogroman uspeh kada jeluma u pitanju, pa ne iznenađuje što je često u centru pažnje medija.

 

Osim zbog uloga koje je čine jednom od najtraženijih glumica u poslednjih nekoliko godina, Iva Štrljić je javnosti zanimljiva i zbog svog privatnog života. Mnogi su mnogo puta do sada čuli da potiče iz glumačke porodice.

 

Njen otac Milan Štrljić je poznati jugoslovenski glumac, a majka Slavice se godinam uspešno bavila baletom.

 

 

Iva često sa javnošću deli stavari iz privatnog života i priseća se trenutaka kojima je bilo prožeto njeno detinjstvo. Nedvano je odlučila da se podseti trenutaka iz detinjstva i pokaže pratiocima kako su ona i njeni roditelji nekada izgledali.

 

Ona je objavila fotografiju na je ona kao mala devojčica, a pored nje su otac Milan i majka Slavica.

 

Moji roditelji. Njihova mladost. Jedna porodica u svojoj čistoj, najsnažnijoj fazi. Spremna da se raduje, putuje, zgrće uspehe, slavi, ode na nedeljni ručak, da se smeje baš ovako kao na klupi na Kališu pred fotoreporterom nekih starih novina, jednom davno...– napisala je ona, pa je dodala:

 

 

Ima toliko toga lepog i dirljivog na ovoj fotografiji. Neko će reći - šta je tu dirljivo, dvoje mladih ljudi sede sa veselim detetom koje ih grli i tu ima samo divnog... Neko će reći... A mi, deca razvedenih roditelja, mi ćemo vrlo jasno videti to dirljivo – napisala je Iva u opisu pored stare fotografije sa roditeljima.ć

 

Na veliku žalost glumice, njeni roditelji su se razveli u njenom veoma osteljivom periodu života. Uprkos tome što su svo troje prolazili kroz sve neprijatnosti koje razvod nosi ona neguje samo lepe uspomene na detinjstvo.

 

Uprkos činjenici da su mediji često pisali da je glumica u lošim odnosima sa ocem ona je, čini se, od njega nasledila talenat i odlučila da uplovi u glumačke vode. Balet je nikada nije zanimao.

 

Iva Štrljić ima poznatog oca, a retko ko zna kako joj izgleda majka
Iva Štrljić ima poznatog oca, a retko ko zna kako joj izgleda majkafoto: M.M./ATAImages

 

Ja znam koliko je teško izvesti neke pokrete, jer je moja majka profesionalna balerina, ali nisam krenula njenim stopama, imala sam drugačija interesovanja – rekla je glumica u emisiji "Amig show".

 

Iva je više puta govorila o tome kako je odrastala i koliko je volela da s majkom provodi vreme u pozorištu.

 

Mamine predstave i sećanja sačuvana u starim albumima, jedno pitomo vreme i odlasci u Pozorište na Terazijama. Neki mjuzikli čijih se melodija i danas sećam – napisala je Iva na Instagramu.


Slavica Štrljić bila je jedna od najuspešnijih domaćih balerina, a 2021. godine dobila je Zlatnu značku za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti.

 

Bonus video:

 

Aleksandra Mladenović otkrila nepoznate detalje iz života

 

 

makonda-tracker