ishrana glumice

SLADOLED obožava, svaki dan jede OVO VOĆE i NIKAD ne gladuje: Ishrana zahvaljujući kojoj Iva Štrljić izgleda FANTASTIČNO

1

Glumica Iva Štrljić priznala je da nikada ne bi mogla da drži dijete i gladuje.

Glumica Iva Štrljić vodi računa o svakom zalogaju koji unosi u organizam.
Glumica Iva Štrljić vodi računa o svakom zalogaju koji unosi u organizam.foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Glumica Iva Štrljić već decenijama je u glumačkim vodama i sve vreme održava vitku liniju.

 

Kako je glumica za domaće medije više puta govorila, besprekoran izgled održava isključivo svojim trudom i željom da se hrani zdravo i umereno.

 

- Lagala bih kada bih rekla da je sve to genetika. Bavim se sobom, treniram, pazim kako se hranim, šetam ozbiljne kilometraže dnevno i zovem ih od milja Kaldrma fitnes, volim aparate za telo, obožavam saune i masaže tako da moram da kažem da radim na tome da uvek budem u odličnoj formi. Mislim da je ključ u tome što nisam mrzovoljna i što sve čega se prihvatim radim sa žarom, voljom i radošću - ispričala je ona svojevremeno za domaće medije.

Koliko joj pomaže šetnja beogradskim ulicama nije nikada krila, a čak je priznala da je u njima i šarmu prestonice pronašla inspiraciju za svoje knjige, a osim šetnje, pratkikuje i vežbe istezanja.

 

- Šetam zaista dugo, uvek sam volela da šetam, brzo naravno, retko ko može da postigne toliku kilometražu. Ni kiše ni snegovi me ne mogu zaustaviti jer me kaldrma fitnes opušta umno, a zateže fizički što je, složićete se, najbolji spoj. Ako me nešto muči u tom trenutku, onda imam utisak da se briga znatno smanji posle ovog vida razgibavanja.

Iako je veoma vitka, Iva kaže da to ne znači da ne ume da kuva. Naprotiv.

 

- Činjenica da je neko vitak ne znači da nije umešan kulinar, već da je čvrst karakter za stolom, nad svojim tanjirom. To mogu za sebe da kažem. Ljudi ostanu zatečeni kada shvate koliko dobro umem da kuvam. Začude se jer imaju predrasude. Valjda misle da zato što sam izuzetno tanka, ne znam da baratam rernom i dizanim testom. Međutim, upravo suprotno, čak imam i sveščicu sa svojim izmišljenim receptima, pošto volim da nadogradim ono što spremam, da jelo ukrasim i učinim da bude po mojoj volji - ispričala je Iva svojevremeno i dodala:

 

- Ali kako vrlo vodim računa o dobroj formi, nikad, ali zaista nikad, šta god da stavite pred mene na sto, neću pojesti više nego što mi je potrebno. Svojoj doslednosti sam najviše zahvalna što mi odlično stoji kupaći kostim. Prijatelji se iščuđavaju mojoj sposobnosti da odolim ukusnim kolačima, recimo. Može da me posmatra čokoladni kuglof koliko god hoće ali neću pasti na njegov šarm.

  • Kako se hrani Iva Štrljić?

 

Više puta je glumica spominjala da su u njenoj ishrani neizostavni lešnici, bademi, orasi, tunjevine, salate.

 

Ne opterećuje se količinama i ne meri obroke u gram, pa čak će da pojede i malo više zdrave hrane, nego da u svoj organizam unese nešto nezdravo.

 

Dodatnu brigu o ishrani vodi izbog hipotiroze s kojom se bori od 16. godine.

 

- Imam hipotirozu, odnosno smanjenu funkciju štitne žlezde od 16. godine i moj metabolizam je jako spor. Iako se za mene ne može reći kada me neko pogleda, ali sam dobar primer, kolika je važnost našeg karaktera, kada govorimo o ishrani. Mislim da čvrst karakter može da nadmudri i metabolizam. Ja vrlo dobro znam šta je ono što će od namirnice lošije delovati na mene. Znam šta bih smela, a šta ne bih smela da pojedem - rekla je Iva.

 

Nikada ne gladuje i priznaje da ne bi nikada mogla da drži klasične dijete.

 

Obožava velike količine povrća, a dan voli da započne nečim slatkim. 

 

- Nisam nutricionista i samo želim da mi oni ne zamere što ovo kažem, jer ne znači da ja to preporučujem, samo govorim kako se ja hranim. Volim da jedem povrće. Leti obožavam da doručkujem neko voće ili sladoled, a zimi ujutru jedem bademe, lešnike, orahe. Poslednjih dana stalno jedem puter od kikirikija. Volim puno da šetam i plivam, tako da time ublažavam kalorije koje unesem. Takođe, ujutru volim da popijem kafu sa bademovim mlekom - ispričala je glumica jednom prilikomza emisiju Vikend na K1.

 

Voće koje svakog dana jede je grejp.

- Pijem dosta vode i ne zaboravljam da uzmem magnezijum uveče pred spavanje. Veliki sam ljubitelj grejpa, koji izuzetno utiče na kožu, i jedem ga svakog dana. Ako uz grejp imate i plemenit, vedar pogled na svet, onda ćete, verujem, izgledati sjajno, jer se duša najbolje vidi na licu. Ukoliko ste pak ogorčeni i stalno nakraj srca, grejp vam neće pomoći

 

BONUS VIDEO

 

Glumica Ivana Dudić pala u sevdah

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker