više od luksuza

Ni sama ne zna koliko soba ima, a tu su balska dvorana, muzej i 235 prozora: Dvorac Dragane Mirković je OSTVARENJE SNOVA

0

Spolja je dom pevačice Dragane Mirković bajkovit, a iznutra ne izgleda ništa manje spektakularno

Dragana Mirković i njen suprug Toni Bijelić su vlasnici dvorca Ebenfurt
Dragana Mirković i njen suprug Toni Bijelić su vlasnici dvorca Ebenfurtfoto: Damir Dervišagić

Poznato je da su srpska muzička zvezda Dragana Mirković i njen suprug Toni Bijelić ponosni vlasnici dvorca u blizini Beča, ali ni najveći obožavaoci pevačice ne znaju koliko interesantno zdanje u kom ona živi s porodicom.


Dom Dragane Mirković je čuveni dvorac Ebenfurt, koji se prvi put pominje u istorijskim dokumentima 1160. godine, a do 1747. bio je u vlasništvu nekolicine porodica, poput Fon Potendorfovih i Don Unversagtovih.


Sredinom 18. veka došao je u ruke barona Fon Sutera fon Gundakara, i u vlasništvu njegove porodice ostao sve do 1965. godine.

 

Međutim, posle još dva različita vlasnika 2010. kupili su ga srpska folk pevačica i njen suprug, koji su započeli temeljno renoviranje luksuznog zdanja, u kom su podizali sina Marka i ćerku Manuelu.

.

Dvorac Dragane Mirković u blizini Beča
Dvorac Dragane Mirković u blizini Bečafoto: @dragana_mirkovic/Instagram

Kako su svojevremeno pisali mediji, u njemu je često boravila Marija Terezija, a dvorac ima balsku dvoranu, u kojoj pevačica organizuje porodična slavlja, dok se pre nekoliko godina pisalo i o muzeju u kome će Dragana postaviti predmete važne za njenu karijeru.

 

Prema nekim procenama, vrednost zdanja je čak 50 miliona evra, ali je za pevačicu on neprocenljiv.

 

Pogledajte fotografije doma Dragane Mirković.

1 / 7 Foto: @dragana_mirkovic/Instagram


Za mene ovaj dvorac nema materijalnu vrednost, postoji nešto više. Sjajan je osećaj šetati se u prostorijama u kojima je išla Marija Terezija. S nestrpljenjem čekam sopstveni muzej, to za mene ima poseban značaj. U jednoj prostoriji biće oslikana cela moja karijera – istakla je jednom prilikom pevačica.

 

Prema pisanju stranih medija, dvorac Dragane Mirković i Tonija Bijelića je pod zaštitom države Austrije, ima četiri tornja visine od po 35 metara i prostire se na 12.000 kvadrata sa imanjem veličine hektar i po. Ova luksuzna nekretnina navodno ima čak 235 prozora, a pevačica je jednom prilikom priznala da ni sama nije sigurna koliko prostorija ima.

 


Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici – istakla je svojevemeno pevačica.


Ona je u nekoliko navrata na Instagramu podelila detalje iz svog doma, uglavnom u vreme praznika, a svaka fotografija svedoči o bajkovitoj atmosferi u kojoj pevačica uživa s porodicom. 

 

BONUS VIDEO

Šou "Rame uz rame sa Draganom" pomera sve granice dobre zabave

 

makonda-tracker