imaju dvoje dece

24 godine najveće sreće: Ljubavna priča Dragane Mirković i Tonija Bijelića dokaz je da su bajke moguće

0

Dragana Mirković i Toni Bijelić su se upoznali sasvim slučajno, a na prvom sastanku pevačica je dobila dijamantsku ogrlicu i vizit kartu. Danas, 24 godine kasnije, njihova bajka i dalje traje.

Dragana Mirković na snimanju emisije 'Nikad nije kasno' u decembru prošle godine
Dragana Mirković na snimanju emisije "Nikad nije kasno" u decembru prošle godinefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Dragana Mirković jedna je od najvećih muzičkih izvođača na ovim prostorima ikada.

 

Rođena je 18. januara 1968. godine u Kasidolu, u selu nadomak Požarevca, a i dan-danas je poznato na koga se misli kada se kaže "luče iz Kasidola".

 

Odrasla je u velikoj porodici, sa bakom, dekom, roditeljima i starijom sestrom Dušicom i uvek je isticala da je imala srećno i bezbrižno detinjstvo.

 

Volela je da sluša dedu Dragutina koji je svirao harmoniku, a prvu pesmu je naučila sa pet godina. Bila je to "Devojka sokolu zulum učinila".

–  Sećam se, pevala sam i plakala. Bilo mi je žao sokolice i sokolića koji su izgoreli kada je devojka zapalila šumu –  otkrila je pevačica godinama kasnije.

 

Još u osnovnoj školi je njen talenat došao do izražaja, pa je neretko nastupala na školskim priredbama i takmičenjima.

 

Ipak, sanjala je da nakon studija engleskog jezika postane turistički vodič i da proputuje svet.

 

Ipak, sudbina je drugačije htela,pa su ljudi iz diskogradske kuće "Diskos" došli kod njenih roditelja da ih pitaju za dozvolu da Dragana snimci pesmu u Beogradu pošto je Dragana tada bila maloletna.

Njen otac je bio šokiran i pristao je samo pod uslovom da prvo završi osnovnu školu.

 

– Nemojte, ljudi, k’o Boga vas molim! Pa ona još nije završila ni školu – rekao im je Draganin otac.

 

Svoj prvi singl "Imam dečka nemirnog", Dragana Mirković je snimila sa 15 godina i time je otpočela njena blistava karijera.

 

Ubrzo je izašao i njen prvi album, poznat po hitovima "Uteši me, tužna sam", "Znam da nosim prsten tvoj", "Hej mladiću, baš si šik", koji je prodat u više od 150.000 primeraka.

Dragana nije bila svesna uspeha i samo je želela da se vrati školovanju. Ipak s obzirom da je njen talenat prepoznat širom Jugoslavije, to je bilo nemoguće,pa je vanredno završila Trgovačku školu u Bosni i Hercegovini

 

Otac ju je pratio do 18. godine na nastupe i snimanja, a nakon toga je krenula da nastupa sa grupom "Južni vetar".

 

Usledio je period njenih najvećih hitova koji se i dan-danas pevaju i može se reći da su 1980-te i 1990-te bile njeno najplodonosnije doba.

 

"Spasi me samoće", "Kad bi znao kako čeznem", „Ne veruj im, srećo“, „Šta ćemo biti“, „Ili ona ili ja“, „Dođi i reci da me voliš“ i druge pesme su joj pomogle da stekne titulu najpopularnije mlade zvezde u Jugoslaviji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dare (@immortal_sole_kd)

Album "Pomisli želju" iz 1990. godine je proglašen za najprodavaniji album u bivšoj Jugoslaviji i Bugarskoj, čime je Dragana Mirković postala i balkanska zvezda, a taj status je do tad imala samo Lepa Brena.

 

Četiri godine kasnije, Dragana Mirković je snimila i film "Slatko od snova" koji je postigao veliku popularnost, a u svojoj karijeri se pojavila još u jednom filmu "Slumming" iz 2006. godine.

 

Dragana Mirković je osvojila sve nagrade i priznanja koja su mogle da se osvoje, a u njenoj karijeri koja ove godine puni 39 godina, snimila je 23 albuma.

 

  • 24 godine ljubavi sa Tonijem Bijelićem

 

Kako je i sama kasnije priznala, u trenutku kada je bila na vrhuncu svoje karijere, povukla se iz muzike zbog ljubavi.

 

Naime, krajem 1990-ih je u Beču na koncertu upoznala biznismena Tonija Bijelića. 

Tonija sam upoznala kada sam došla u Beč da održim dva koncerta. Koncert je trebalo da bude jedan u nizu od hiljadu već održanih, nije mi palo na pamet da će se dogoditi nešto posebno. U hotel po mene dolazi organizator, vidim nije sam, sa njim je neki mladić, iskreno, primetila sam samo da je visok. Kako se ispostavilo, organizatou se pokvario automobil, pa je po mene došao s Tonijem. Otpevam koncert, vrate me u hotel. Sutradan je usledio drugi koncert, a Toni je ponovo dašao po mene, iako je organizator popravio svoj auto. Tada sam imala priliku da ga malo bolje pogledam. Završim i taj drugi koncert, vrate oni mene u hotel…– ispričala je jednom prilikom Dragana.

 

Sutradan je dobila poziv na kafu od Tonija koji je želeo i da joj pokloni nešto.

 

– Za ta dva dana videla sam da je mladić zaista okej, te da neću doći u neprijatnu situaciju. Uz sve to, svakako je trebalo da napustim sobu. U tom trenutku su i rođaci trebali da dođu po mene, ali su zbog gužve u gradu kasnili puna dva sata. To ja nazivam sudbinom – rekla je pevačica i nastavila:

 

– Kada je došao da me vidi, s izgovorom da mi je doneo neki poklon, zahvalila sam se i rekla da nije trebalo. Mislila sam da je u pitanju neki parfem. Mi smo se i ispričali, a ja poklon nisam ni otvorila. Tek u avionu sam otpakovala poklon, i dalje misleći da je unutra parfem. Kad sam umesto parfema ugledala dijamantsku narukvicu i prsten, umalo nisam pala u nesvest. Bilo mi je jako neprijatno i žao što nisam otvorila poklon pred njim i vratila mu ga. Pošto sam ja malo starija od Tonija, pomislila sam: „Kako je mali namazan!“. Nije mi tražio broj telefona, ali je u kesicu sa poklonom stavio i svoju vizit karticu. –  bila je iskrena Dragana.

 

Insistirala je da mu poklon vrati što on nije želeo nikako da prihvati, ali joj je rekao da može da ga pozove nekada da "joj čuje glas sa vremena na vreme".

 

U danima koji su usledili, Dragana je shvatila da neprestano razmišlja o Toniju, a kada su se sledeći put videli, ona je poželela da se nikada ne razdvoje.

 

Na vrhuncu popularnosti se odselila za Beč, a za Tonija se udala 1999. godine. Godinama kasnije je priznala da ju je Toni zaprosio u kolima, na semaforu,dok su čekali da se otvori zeleno svetlo.

 

 Sledeće godine su dobili sina Marka, a 2002. godine ćerku Manuelu.

 

Iako je napravila pauzu u karijeri zbog ljubavi, muzici se vratila zbog publike i od tada niže hitove.

 

Dragana i Toni će ove godine proslaviti 24 godine ljubavi, a danas je u njihovoj porodici poseban dan za slavlje. Naime, Dragana Mirković danas slavi 55. rođendan. 

Suprug Dragane Mirković joj je čestitao rođendan.
Suprug Dragane Mirković joj je čestitao rođendan.foto: Printscreen/Instagram/dragana_mirkovic

Suprug Toni i sin Marko nisu propustili priliku da još jednom pokažu koliko vole svoju suprugu i majku.
 

Sin Dragane Mirković čestitao je majci rođendan na Instagramu
Sin Dragane Mirković čestitao je majci rođendan na Instagramufoto: Printscreen/Instagram/dragana_mirkovic

 


 

 

 

makonda-tracker