DOM POZNATIH

Čovek ne treba da lije suze nad prošlim vremenima: Vikendica sa etno detaljima uz puno ljubavi leči sve rane Gorice Popović

0

Naša čuvena glumica otvara vrata svog letnjeg doma na Srebrnom jezeru u koji se iz Beograda seli s prvim danima proleća i gde provodi najveći deo vremena, sve do jeseni...

foto: Vladimir Lukić

 

Na istoku, gde Dunav obeležava granice naše zemlje, a priroda ističe ono najlepše što ima, smeštena je porodična kuća glumice Gorice Popović.

 

Iako je zvanično prijavljena na beogradskoj adresi, tačan odgovor na pitanje gde je zapravo njen dom, nikada ne daje precizno. Dok u kasnu jesen i zimu, kada je i pozorišna sezona u jeku, istaknuta umetnica boravi u beogradskom stanu, u proleće i leto, kada priroda buja a profesionalne obaveze utihnu, odlazi u prelepu porodičnu kuću pokraj Srebrnog jezera.

 

foto: Vladimir Lukić

Živa ograda sa kapijom od jednako isečenih, crvenkastih daščica krije božanstveni vrt koji skriva kućicu nalik onima iz bajki.

 

Prirodom, koju ispisuju pejzaži prostranih livada i malih visoravni mestimično obraslih šumom, dominira veliko jezero udaljeno od njenih ulaznih vrata samo stotinak metara.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker