šok

Punih 30 godina Holivud je prikrivao njegove mračne tajne: Poznati reditelj optužen za zlostavljanja (FOTO)

0

Iza niza humanitarnih nagrada, Oskara i uspešnih filmova, kriju se mračne tajne slavnog reditelja.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Harvi Vajnštajn je holivudskog producenta kakve viđate u filmovima i uvereni ste da se radi o preterivanju i karikiranju. Međutim, u slučaju ovog "super-producenta" ništa ne može da bude preterano!

 

Reč je o jednom od najvećih holivudskih "ludaka", o kojem već 30 godina kolaju raznorazne priče i tračevi. Uglavnom negativni. S druge strane, njegov opus govori glasnije od bilo čega drugog. Kao (izvršni) producent stajao je iza gomile uspešnih, hvaljenih i nagrađivanih filmovima, a ovo je tek maleni deo: Shakespeare in Love, Gangs of New York, više-manje svi filmovi Quentina Tarantina, Smoke, The English Patient, Scream, Good Will Hunting, trilogija Gospodar prstenova, Chicago, Sin City, The King's Speech, The Artist, Silver Linings Playbook i Carol.

 

Ali, sve se to našlo pod lupom nakon što je New York Times izbacio priču u kojoj otkriva Vajnštajnovu 30 godina dugu praksu seksualnog zlostavljanja!

 

Nije imao kome da se poveri, to ga je proganjalo 30 godina: Da li je seksualno zlostavljanje razlog Česterovog samoubistva?

 

Nekoliko njegovih žrtava izašlo je u javnost s pričom o seksualnom zlostavljanju, a jedna od njih je i poznata glumica Ešli Džad, koju je producent pre 20 godina pozvao na poslovni sastanak, da bi je dočekao u kućnom mantilu. Pitao ju je da li je voljna da ga izmasira, a onda joj ponudio i da ga gleda dok se tušira.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker