trauma iz detinjstva

Nije imao kome da se poveri, to ga je proganjalo 30 godina: Da li je seksualno zlostavljanje razlog Česterovog samoubistva?

0

Frontmen benda Linkin Park, koji je juče pronađen mrtav u svom domu u Los Anđelesu, i ranije govorio o svojim suicidnim mislima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čester Benington (41), koji se obesio na dan rođenja svog prijatelja Krisa Kornela - koji je skončao na isti način, u detinjstvu je godinama trpeo seksualno zlostavljanje.

 

Pevač, koji je iza sebe ostavio šestoro dece, ranije je otkrio svoju tragičnu prošlost i zlostavljanje nazvao glavnim razlogom za zloupotrebu opijata.

 

Mogu samo da odustanem i umrem - ili da se borim: Poslednji intervju Čestera Beningtona otkriva detalje njegove borbe s depresijom

 

U intervjuu za Kerrang 2008. godine, Čester je otkrio da ga je čitavih šest godina seksualno zlostavljao nepoznati muškarac.

 

- Imao sam sedam godina, on je bio stariji od mene. Počelo je kao radoznalo pipkanje, preraslo u potpuno ludačko zlostavljanje. Dobijao sam batine, i terao me je da radim stvari koje nikako nisam želeo. To mi je uništilo samopouzdanje. Trpeo sam u tišini, jer sam bio dete. Nisam smeo nikome da priznam, mislio sam da mi niko neće verovati - rekao je on tada.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Česterovi roditelji razveli su se kada je imao 11 godina, i dodeljen je na staranje ocu, policijskom detektivu koji ga je često ostavljao samog.

 

- Osećao sam se grozno, mrzeo sam celu porodicu. Osećao sam da me je majka napustila i zaboravila, moj otac nije bio mentalno stabilan, i nisam imao nikoga kome bih mogao da se poverim - rekao je pevač.

 

On je kasnije otkrio da se zbog toga okrenuo drogi i alkoholu, i upao u depresiju iz koje se, očigledno, nikada nije izvukao.

 

Benington je dodao da je zlostavljanje prestalo kada je napunio 13 godina, ali nikada nije otkrio identitet svog napadača.

 

makonda-tracker