šok

Punih 30 godina Holivud je prikrivao njegove mračne tajne: Poznati reditelj optužen za zlostavljanja (FOTO)

0

Iza niza humanitarnih nagrada, Oskara i uspešnih filmova, kriju se mračne tajne slavnog reditelja.

foto: Profimedia

 

Kako da pobegnem odavde što je pre moguće i pritom ne uvredim Harvija Vajnštajna?", zapitala se tada Ešli.

Ovu priču je ispričala u intervjuu za Variety 2015. godine, ali tada nije otkrila o kome je reč. Tom prilikom je rekla: "Seksualno me je uznemiravao jedan od najmoćnijih i najpoznatijih šefova u industriji. Bio je jako vešt i stručan. Pozivao me je u svoj hotel na ručak, a zatim bi me dočekao u sobi. Bilo je toliko odvratno. Neprestano me je pozivao, a ja sam odbijala".

 

Interne priče o Vajnštajnu dugo kolaju među glumicama, ali sve donedavno nisu izlazile u javnost, iako je u ovoj fazi već reč o javnoj tajni. Još 2014. u hotel je pozvao i Emili Nestor, koja je za njega radila samo privremeno.

 

Ponudio joj je da će joj pogurati karijeru ako spava s njim. Godinu dana kasnije, asistentkinji je rekao da ga izmasira. Naravno, bio je go, a to je uznemirilo devojku. Njena kolegica Loren O'Konor sve je to navela u memorandumu koji je napisala o svom šefu.

Postoji toksično okruženje za žene u ovoj kompaniji", napisala je O'Konor i pisma poslala na nekoliko adresa unutar kompanije.

Ispovest slavne voditeljke potresla svet: Preživela je poniženja i seksualno zlostavljanje, a onda je postala jedna od najuticajnijih žena! 

 

Istraživanje New York Timesa pokrilo je period od gotovo 30 godina. Intervjuisali su trenutne i bivše zaposlene, ljude iz industrije, ali ušli su i u sudske spise, mejlove i internu korespondenciju unutar kompanija Miramax i Weinstein Company, koje je producent vodio.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker