NAJBOLJA NEGA ZA VAŠE BILJKE

Cvetaće kao ludo: Prirodni rastvor za zalivanje baštenskog i saksijkog cveća

0

Zalijte vaše biljke ovim prirodnim rastvorom i uživajte u bujnom cvetanju preko cele godine

Rastvor za zalivanje biljaka
Rastvor za zalivanje biljakafoto: Lapa Smile, Shutterstock

Kako je lepo vreme krenulo, mnogi zaljubljenici u baštovanstvo i cveće uopšte, počeli su da sade svoje omiljene biljke kako u saksijama, tako i po bašti.

 

Svake godine iznova pokušavamo da to cveće bude bujno i zadrži se što je duže moguće, međutim, bez određene hemije to obično bude teško ostvarivo.

 

Zato vam sada otkrivamo jednan super trik kojim se služe kako profesionalci tako i iskusne domaćice koje godian imaju prelepe cvetne balkone - u pitanju je ricinusovo ulje.

 

Zalivajte biljke ricinusovim uljem i vodom
Zalivajte biljke ricinusovim uljem i vodomfoto: ESB Professional/Shutterstock

 

Sve što treba da uradite jeste da kašičicu ovog ulja sipate u litar vode sobne temperature, baš dobro pomešate i tim rastvorom zalivate vaše biljke.

 

Međutim, da bi imalo pravog efekta, jedna stvar je posebno bitna - ukoliko je biljka koju zalivate jednogodišnja, onda je dovoljno da je samo jednom godišnje i zalijete ovom mešavinom.

 

Ukoliko je višegodišnja, preporuka je da je zalivate bar jednom mesečno ricinusovim uljem i vodom.

 

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker