Crvene je boje, pravi se od paradajza - pogađate, u pitanju je kečap
U gotovo svakom frižideru postoji bar jedna bočica kečapa, paradajz pelata ili kuvanog paradajza.
Koristimo ih kao dodatak kuvanim jelima, ali i kao namaz u sendvičima, na pici, slanima palačinkama i mnogim drugim pikanterijama kojima je teško odoleti.
Ipak, retko ko zna da kečap može da ima mnogo širu primenu od one na koju smo navikli.
Kečap je, kažu iskusne domaćice, odlično sredstvo za čišćenje uprljanih površina, a naočito za čišćenje električnog šporeta.
Sve što treba da uradite je da uključite rernu na blagu temperaturu kao i ringle, nanesite kečap na fleke i sačekajte, a zatim kada se malo otopi uklonite. Bićete oduševljeni rezultatom.
Isti postupak možete primeniti i kod uklanjanja zakorelih fleka sa posuđa, samo je potrebno malo duže ostaviti da deluje. Isprobajte i javite kako vam je uspelo.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Recept za njoke u paradajz sosu