VRLO EFIKASNO

Kako da očistite ulepljenu peglu za manje od 5 minuta? Jedan TRIK će vam pomoći da nestanu i NAJTRVDOKORNIJE NASLAGE

0

Prljava pegla može da ispralja veš, ali i da ga uništi tako da više ne bude moguće popraviti štetu 

OČISTITE PEGLU PARACETAMOLOM ZA SAMO 5 MINUTA
OČISTITE PEGLU PARACETAMOLOM ZA SAMO 5 MINUTA foto: Shutterstock / alexeisido

Peglanje je često zamoran proces koji mnoge žene ne vole. Sve dodatno komplikuje i čini težim činjenica da se pegla veoma brzo isprlja i ulepi od nalepinca na odeći, a onda može da prilikom peglanja napravi nepopravljivu štetu.

 

Ovo može da bude naročito problematično kad peglate bele stvari, jer ako prljavom peglom pređete preko recimo ruba bele majice, na njemu će ostati crne fleke, koje se ni nakon pranja nekada ne skinu.

 

Ukoliko je i vaša pegla ulepljena, ne brinite, postoji način da se lako i brzo rešite svih naslaga i nečistoća sa ploče, a da je ni najmanje ne oštetite. 

Sve što vam treba je:

 

  • Paracetamon (lek protiv bolova, temperature)
  • Pinceta sa dugačkom drškom
  • Maska za lice 
ĆIŠĆENJE PEGLE NIKAD NIJE BILO LAKŠE
ĆIŠĆENJE PEGLE NIKAD NIJE BILO LAKŠE foto: Seksun Guntanid/Shutterstock

Postupak:

 

Peglu uključite na srednju jačinu. Tabletu paracetamola uhvatite pincetom. Na lice stavite masku da ne udišete isparenje koje nastaje tokom čišćenja pegle, dok se paracetamol topi i sa njim spada sva nečistoća.

 

Pažljivo držite tabletu i prinesite je ploči. Laganim pokretima prelazite preko ploče i videćete da nečistoća odmah kreće da se topi. Uzmite neku staru tkaninu i kako očistitie jedan deo prepeglajte tkaninu da nečistoća ostane zalepljena za nju.

 

Postupak ponovite više puta u zavisnosti od toga koliko je pegla ulepljena. Posle ovog postupka očistite peglu kako što to inače činite. Biće kao nova i bez ikakvih tragova oštećenja.

 

Bonus video:

Kako proveriti da li je meso dovoljno pečeno?

 

makonda-tracker