jeste li ga probali?

Stakla će blistati i manje se magliti: Moćan TRIK ZA ČIŠĆENJE svih staklenih površina stiže uz dragocen savet

0

Da li jedan od najpopularniih Tik Tok trikova za čišćenje zaista deluje i treba li ga primenjivati?

Tik Tok caka za čišćenje prozora i ogledala koja sprečava magljenje
Tik Tok caka za čišćenje prozora i ogledala koja sprečava magljenjefoto: Shutterstock / ARIMAG

Društvena mreža TikTok ozloglašena je iz niza razloga, ali može mu se osporiti praktičnost za one koji umeju da ga koriste odgovorno.


Ova platforma obiluje korisnim trikovima za šminkanje, negu kože i još mnogočime, a jedan od posebno popularnih kutaka TikTok-a jesu saveti za održavanje higijene u domu (tzv. CleanTok).


Tako smo došli do vrlo interesantnog metoda za čišćenje stakala, uključujući prozore, ogledala, vrata tuš-kabine i druge površine.


U pitanju je čišćenje stakla penom za brijanje, za šta se kaže da je veoma efikasno. Da li je to istina?

Kako ističe Melisa Homer, zaposlena u poznatoj kompaniji za čišćenje MaidPro, pena za brijanje zaista je odlično sredstvo za čišćenje stakala, a tajna je u njenom raznovrsnom sastavu.

 

Trik s penom za brijanje zaista efikasno čisti prozore, vrata tuš-kabine, ogledala, vrata rerne...
Trik s penom za brijanje zaista efikasno čisti prozore, vrata tuš-kabine, ogledala, vrata rerne...foto: Ground Picture, Shutterstock

Glicerin zadržava vodu na ogledalu, pa je dužo vlažno, a pomaže da se sapun pričvrsti dok perete i polirate – kaže Homerova za Family Handyman.


Ostaci pene za brijanje imaju i svojstva protiv magljenja stakala jer uništavaju površinski napon vode, dodaje ona, a upravo je ovaj napon krivac za stvaranje kapljica vode na staklu. Navodno se ogledalo i vrata tuš-kabine neće tako lako zamagliti ako su očišćena penom za brijanje.


Međutim, ovaj metod ima neke loše strane: prilikom takvog čišćenja dolazi do nereda, ostaju bele linije ako niste brzi i skuplje je od neke "uradi sam" tečnosti za čišćenje stakla.

 

Vrata tuš-kabine se, takođe, mogu čistiti penom za brijanje, ali je ovaj trik skuplji
Vrata tuš-kabine se, takođe, mogu čistiti penom za brijanje, ali je ovaj trik skuplji foto: FotoDuets/Shutterstock

Zato Melisa Homer ističe da bi ovaj trik trebalo da bude poslednje čemu se okrećete ako nikako ne uspevate da dovedete staklene površine u željeno stanje.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako uštedeti struju do 20%?

 

makonda-tracker