bez kupovnih sredstava

Biće sjajan kao da je nov! 3 namirnice uz koje ćete vratiti escajgu blistavost na prirodan način

0

Očistite escajg na prirodan način, uz namirnice koje imate u kuhinji.

Kako očistiti escajg tako da se sija?
Kako očistiti escajg tako da se sija?foto: gowithstock, Shutterstock

Temeljno čišćenje escajga nešto je čemu svaka domaćica pribegava, posebno u vreme slava i proslava, a evo kako ih možete očistiti na prirodan način i uz sastojke koje svi imamo u svojim kuhinjama.

 

Escajg, posebno onaj za svečanije prilike, često ume da bude mesto na kome se nakupljaju mrlje, uprkos tome što ga temeljno očistimo i operemo nakon svake upotrebe.

 

Pojedine mrlje od kamenca nikako ne mogu da se skinu običnim pranjem, pa je neophodno da se pribegne drugim metodama čišćenja escajga kako bi i nakon mnogo korišćenja izgledao kao nov.

 

 

3 namirnice uz koje ćete escajgu vratiti blistavost

 

  • Sirće

 

Sirće je, kao i soda, glavni saveznik u čišćenju doma, pa će vam pomoći i u ovom slučaju. Jednu veliku činiju napunite litrom tople vode, naspite 200 ml sirćeta, pa potopite pribor. 

 

  • Soda bikarbona

 

Ona je neizbežna kada je u pitanju sređivanje domaćinstva! Ni čišćenje escajga nije izuzetak, a tu će vam soda biti pravi saveznik. Najpre zagrejte oko litar i po vode u šerpi, pa dodajte 50 grama sode bikarbone. Potopite escajg. Ako koristite hladniju vodu, escajg može da odstoji i nekoliko sati. Uzmite četkicu za zube i uklonite nečistoće. Operite vodom i obrišite suvom krpom.

 

Sirće i soda bikarbona su glavni saveznici u čišćenju doma
Sirće i soda bikarbona su glavni saveznici u čišćenju domafoto: EKramar/Shutterstock

 

  • Morska so

 

Prekrijte escajg morskom solju i potopite vodom da prekrije pribor. Ostavite preko noći. Isperite toplom vodom

 

So je takođe korisna namirnica za čišćenje
So je takođe korisna namirnica za čišćenjefoto: AntonSAN/Shutterstock

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

makonda-tracker