uradi sam(a)

Za manje od 100 dinara, cela kuća će blistati: Domaće SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SVIH POVRŠINA pravi se za 5 sekundi

0

Ovom tečnošću možete da čistite police, podove, stolove, kupatilo... a bezbednije je od skupih proizvoda s teškim hemikalijama!

Domaće sredstvo za čišćenje drveta, plastike i svih ostalih površina
Domaće sredstvo za čišćenje drveta, plastike i svih ostalih površinafoto: Maridav/Shutterstock

Domaća sredstva za čišćenje su sve popularnija proteklih godina jer nam ona pomažu da provereno, bezbedno i s manje hemikalija dovedemo svoj dom do savršenstva.


Uz to, ovakvi preparati su uglavnom mnogo jeftiniji od kupovnih, a pre izvesnog vremena jedna tiktokerka je podelila svoj trik za "uradi sam" tečnost za čišćenje svih površina za koje vam treba manje od 100 dinara.


Lizl Elizabet, Engleskinja koja živi u Australiji, vrlo je popularna na Tik Toku, gde je trenutno prati više od 200.000 ljudi i gde deli svoje cake za čišćenje.

 

Budući da je vlasnica kompanije za čišćenje, ona i te kako ima iskustva u ovoj oblasti, a ističe i da je majka dvoje dece, zbog čega u njenoj kući uvek ima posla.


Upotrebite ovo za sve! – savetuje Lizl svoje pratioce. – Probajte ovo i više nikada se nećete vratiti kupovnim proizvima za čišćenje.

 

Potrebno je:

 

  • 1 šolja vode
  • 1 šolja sirćeta
  • 1 kašika deterdženta za pranje sudova
  • 3 kapi ulja karanfilića

 

Pogledajte video-tutorijal.

Sirće sadrži sirćetnu kiselinu, koja je moćan dezinfektant i ubija bakterije. Godinama nisam ni pipnula izbeljivače – kaže Lizl. – S druge strane, ulja karanfilića ubija spore plesni, što je savršeno za kupatilo.


Ukoliko želite da ublažite miris sirćeta, Lizl preporučuje da dodate i 10 kapi svog omiljenog esencijalnog ulja, a ona uglavnom koristi miris pomorandže i lavande.


Potom sve sipa u bocu sa raspršivačem i – spremna je za čišćenje!


Njen snimak je, inače, do sada pogledalo više od 680.000 korisnika Tik Toka, a većina je oduševljena njenim izumom.


 

BONUS VIDEO Trik za čišćenje tostera

 

 

makonda-tracker