nije bela!

Bekamovi su je ODAVNO odabrali za svoj dom: Koja boja ulaznih vrata diže cenu nekretnini i znak je čistog LUKSUZA?

0

Bračni par Viktorija i Dejvid Bekam stručnjaci su za modu, a za ulazna vrata svog londonskog doma birali su atipičnu boju.

viktorija bekam ulaže basnoslovan novac u dizajn svog doma
viktorija bekam ulaže basnoslovan novac u dizajn svog domafoto: @victoriabeckham/Instagram

Svi znamo da su i Viktorija i Dejvid Bekam zaluđeni modom i ne žale novca ni za garderobu, ni za uređivanje enterijera svog doma kako bi sve bilo savršeno.

 

I, zaista, njihov dom odiše luksuzom, što možemo da primetimo na njihovim Instagram profilima, kada okače fotografije iz svog doma.

 

Jasno je da, s obzirom na bogatstvo koje poseduje, mogu sebi da priušte sve što požele, pa tako i najsitnije i one krupnije stvari u svom domu.

 

Ipak, neki njihovi izbori ne svide se uvek svima. Doduše, treba uzeti u obzir da je Viktorija modna dizajnerka, a i da Dejvid svašta zna o estetici, jer se takođe bavio modom, osim fudbalom.

 

Ako obratite pažnju na sam ulaz u njihov dom, videćete da su za ulazna vrata odabrali crnu boju, i to potpuno mat.

 

 

To nije, po feng šuiju, idealan izbor, već učitelji feng šuija smatraju da je pravi izbor crvena boja, lakirana do sjaja, jer, kako se veruje, privlače bogatstvo i novac.

 

U Srbiji ni to nije popularan izbor, već se ljudi najčešće odlučuju za bela vrata, koja usklađuju s bojom prozora i ramova, ali stručnjaci se po ovom pitanju slažu s Bekamovima.

 

 

— Njihov dom je klasičan i odlično mu pristaju crna ulazna vrata, sa peskiranim staklom i ukrasima od metala — objašnjava dizajnerka Suzan Korvo.

 

Kako se navodi, prema istraživanjima jednog američkog sajta sa oglasima za prodaju nekretnina, kuće sa crnim ulaznim vratima postignu, u proseku, cenu višu za neverovatnih 6000 dolara!

 

— Ljudima takav dom deluje veoma elegantan, klasičan, odaje osobe sa osećajem za stil — objašnjava Teš Bredli, stručnjak za psihologiju boja.

 

— Glavno je pravilo da ulazna vrata treba da budu bar malo tamnija od kuće — ističe dizajnerka Suzan Korvo.

 

 

 — To ne mora da bude baš crna boja, ali ne savetujem ni belu. Razmišljajte o ulaznim vratima kao što birate ruž za usne — neka boja privlači pažnju i bude interesantna — preporučuje dizajnerka.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker