ne zalećite se

Trik za čišćenje sudopere koji NE TREBA da koristite: Vodoinstalater raskrinkao najpopularniju Tik Tok caku

0

Vodoinstalater je upozorio da ovaj popularni trik za čišćenje sudopere u stvari ne bi trebalo koristiti i objasnio zbog čega. 

Ovaj trik je postao megapopularan, ali vodoinstalater upozorava da on može doneti i probleme
Ovaj trik je postao megapopularan, ali vodoinstalater upozorava da on može doneti i problemefoto: Shutterstock / FotoDuets

Vodoinstalater je pozvao ljude da ne pokušavaju da izvode popularni trik za dubinsko čišćenje sudopere, odnosno čišćenje odvoda. 

 

Ovaj trik za čišćenje sudopere je postao veoma popularan u celom svetu, nakon što je na društvenoj mreži Tik Tok zabeležio više od dva miliona pregleda.

 

Trik je objavila Em Pirman, koja često na svom profilu otkriva cake za održavanje kuće.

U tom videu Pirmanova uklanja cedilo iz otvora za sudoperu i koristi umetak da odvrne deo ispod njega.

Kada se glavni deo cedišta ukloni, možete videti da je obod vrtače prekriven krupnim naslagama koje Pirmanova zatim čisti.

@stilettosandbricks How to deep clean your kitchen sink & drain. . . Check that your plumbing pipes are secure once you've removed the drain part before turning on the water. #cleantok #cleaningtipsandtricks #cleaning #cleaningtiktok ♬ original sound - Em Pearman


- Dodajte jednu šolju belog sirćeta i očistite svu tu masnoću i prljavštinu - poručila je ona u videu.
 

Ona zatim savetuje da napravite pastu od sode bikarbone i tečnosti za pranje sudova da biste očistili delove cedila i sudopere koje ste prethodno uklonili.

Pre nego što vratite delove nazad, Pirmanova predlaže stavljanje sode bikarbone i sirćeta da bi se očistio odvod.

Iako trik za čišćenje izgleda kao sjajna ideja, Mičel Vidler, iskusni vodoinstalater, upozorava ljude da ovo ne bi trebalo da pokušavaju.

 

Čišćenje odvoda sudopere na ovaj način vam se može obiti o glavu
Čišćenje odvoda sudopere na ovaj način vam se može obiti o glavu foto: Nunnicha Supagrit / Alamy / Alamy / Profimedia


- Uklanjanjem tog zavrtnja otpušta se zaptivka koja povezuje cevi, a malo ko zna kako da ga ponovo zategne u prvobitno stanje. A ispiranje odvoda dok nije sve zategnuto kako treba - može dovesti do sporog curenja ispod sudopere. Mnogi vlasnici kuća neće primetiti dok ne bude prekasno i dok im police ne budu oštećene - rekao je on.
 

Zbog toga on predlaže svima da se dobro raspitaju pre nego što se odluče za neki od ovakvih trikova.
 

- Uvek govorim svojim klijentima da dobro istraže pre nego što isprobaju neki najnoviji trik ili da razgovaraju sa iskusnim vodoinstalaterom - upozorava Vidler.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker