Za čišćenje tvrdokornih masnih mrlja iz rerne ne trebaju vam skupi proizvodi i sati napornog trljanja fleke
Redovno održavanje rerne veoma je važno za higijenu obroka, doma i normalan rad šporeta, ali to ne treba da oduzima previše vremena.
Štaviše, redovno čišćenje zapravo znači periodično, a zbog činjenice da je pećnica uglavnom zatvorena mnogi olako ignorišu ovaj deo kuhinje i zapuste ga.
Dodajte tome da je u pitanju mesto na koje često curi masnoća koja stvara uporne, tvrdokorne i vrlo teško uklonjive mrlje – i eto omraženog kućnog posla.
Međutim, ako primenite ovaj trik, čišćenje rerne ne mora da traje ni predugo niti da bude teško i poput nemoguće misije.
Kako oribati fleke od masti i ulja u rerni?
- Pomešajte 3/4 šolje sode bikarbone i 1/4 šolje vode, pa mešajte dok ne dobijete pastu.
- Time premažite upornu i masnu prljavštinu u pećnici. Na svaku od fleka sipajte po jednu kašiku limunovog soka.
- Uklonite rešetke da biste lakše namazali sve problematične površine.
- Nakon toga, uzmite vatrostalnu posudu i u nju sipajte 1 šolju alkoholnog sirćeta i stavite je na dno rerne.
- Uključite na nižu temperaturu i pustite da stoji oko sat vremena.
- Isključite rernu, pa ostavite da se ohladi do kraja.
- Zatim uklonite posudu u kojoj je bilo sirće, pa vlažnom krpom istrljajte nanetu pastu od sode bikarbone i vode kako biste je lepo uklonili.
( Glossy )