ne crvenite pred drugima

Kako da OBUĆA UVEK MIRIŠE PRIJATNO? 3 cake koje moraju da se znaju u svakoj kući

0


Ne morate da bacate obuću koja je i dalje nosiva samo zbog nepodnošlljivog mirisa koji se iz nje širi. Umesto toga, probajte ove trikove!

foto: MS_studio/Shutterstock
foto: MS_studio/Shutterstock

Neprijatan miris obuće potiče od bakterija koje su se razmnožile u njima, zbog čega je najbolji način da se on neutrališe — eliminacija bakterija.

 

Postoji mnogo trikova koji vam u tome mogu pomoći, a ovi su se pokazali kao najefikasniji.

 

  • Mešavina žalfije i lavande


Ukoliko imate listiće žalfije i grančice lavande, možete ih upotrebiti kao sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa iz obuće. Pomešajte ih, pa poređajte po gazištu i ostavite tako da odstoji preko noći, najbolje na nekom otvorenom mestu, kako bi obuća bila izložena svežem vazduhu. Ujutro dobro istresite i bićete oduševljeni učinkom.

 

  • Citrusi

 

Umesto da bacite koru pomorandže ili limuna, obavezno je sačuvajte, pa iseckajte na manje komade i ostavite da odstoji u obući preko noći. Ujutro izvadite koru i ne samo što vaše omiljene patike više neće mirisati neprijatno nego ćete osetiti prelepi citrusni miris.

 

Patike, Bele patike, Moda, trendovi, Torbica
foto: veronika.a.netreba/Shutterstock
  • Soda bikarbona


Može li uopšte da se sastavi spisak korisnih trikova za održavanje higijene bez sode bikarbone? Izgleda da ne!


Ona u domaćinstvu ima ogromnu primenu: koristi se za uklanjanje tvrdokornih fleka, čišćenje zidova, pločica, dezinfekciju kade i mnogo toga drugog, a možete da je upotrebite i za izbeljivanje zuba ili kao piling za kožu.


Uz sve to, ova kraljica "uradi sama" trikova može da vam pomogne i u neutralisanju neprijatnih mirisa obuće. Sve što je potrebno jeste da sipate po jednu kašiku sode bikarbone u obuću, ali tako pažljivo da je lepo rasporedite duž celog gazišta. Ostavite to da odstoji preko noći, pa dobro istresite i mirisaće kao nova!

 

 

makonda-tracker