obavezno probajte

I kao test za trudnoću i za čišćenje: 11 potpuno otkačenih načina da upotrebite PASTU ZA ZUBE

0

Kako zahvaljujući društvenim mrežama raste popularnost trikova za domaćice kojima se izbegava upotreba teških hemikalija, tako soda bikarbona dobija konkurenciju — i zubnu pastu možete koristiti na milion načina!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pasta za zube nije samo sredstvo za održavanje higijene zuba i usne duplje, već postoji mnogo načina da je upotrebite u svakodnevnim situacijama, uglavnom u čišćenju, ali ne samo za to!

 

  • Za čišćenje pegle i pegle za kosu


Ukoliko vam se na ploči pegle ili pegle za kosu pojavljuju fleke (bilo od aplikacija s majica, bilo od proizvoda za negu kose), nanesite malo paste i protrljajte je vlažnom krpom. Nakon što prljavština omekne, skinite je čistim uglom krpe.

 

  • Posvetlite nokte

 

Ako su vam nokti promenili boju iz nekog razloga, stavite nanjih vrlo malo paste za zube i četkom za nokte ili četkicom za rube trljajte, pa operite ruke. Ponavljajte to svakodnevno i vrlo brzo će se vratiti prirodna boja vaših noktiju.

 

  • Za kačenje slike

 

Kako ne biste omanuli i ukucali ekser na pogrešno mesto, obeležite pravu poziciju uz pomoć paste. Nanesite malo paste na pozadinu slike, na mesto na kom se kači, pa pritisnite uza zid, tamo gde ćete je okačiti, kako bi pasta ostavila trag. Tu ukucajte ekser, očistite pastu, okačite sliku i gotov posao!

 

  • Za popunjavanje rupa u zidu

 

Ukoliko postoji neka rupa za ekser koju više ne koristite, stavite malo paste unutra, pa očistite vlažnom krpom eventualni višak. Pasta će se uskoro stegnuti, a teško da postoji brže rešenje.

 

pasta za zube, četkica za zube
foto: Profimedia
  • Za čišćenje sudopere i česme


Ako stara dobra mešavina sode bikarbone i sirćeta ne pomaže, probajte s pastom! Iscedite malo pase za zube na prljave površine, dobro istrljajte, pa properite mlakom vodom.

 

  • Za čišćenje zidova


Ako i vaši mališani umeju da zalutaju do zidova s bojicama u rukama, njihova mala "umetnička dela" zamaskirajte na OVAJ način.

 

  • Za popravljanje ogrebotina

 

Stavite malo paste na ogrebotinu ekrana telefona ili CD-a i trljajte kružnim pokretima.

 

  • Očistite mrlje od kafe

 

Ukoliko se u unutrašnjosti vaše omiljene šolje pojavila fleka od kafe koju ne uspevate da očistite, stavite malo paste i dobro utrljajte grubom stranom sunđera. Potom isperite deterdžentom za sudove..

 

  • Protiv magle na ogledalima

 

Stavite malo paste za zube na ogledalo u kupatilu, pa ga prebrišite po celoj površini, pa isperite i staklo se neće magliti.

 

  • Obrišite trajni marker


Stavite malo paste na mesto na kom se nalazi mrlja od markera, ostavite da odstoji dva minuta, pa isperite mlakom vodom. Deluje i na podu, i na zidovima, pa čak i na ekranima!

 

  • Kao brzi test za trudnoću


Verovali ili ne, neke žene koriste pastu kao kućni test za trudnoću! U bočicu sa urinom istisnite malo bele paste za zube i blago promućkajte. Ostavite da odstoji pet minuta. Ako sve ostane isto, nema trudnoće, a ako je pasta postala U bočicu sa urinom istisnite malo bele paste za zube i polako promućkajte. Ovo, naravno, nije pouzdan metod, pa je najbolje da bilo da posetite ginekologa što pre ako sumnjate na trudnoću.

 

 

 

 

makonda-tracker