jedno sredstvo za sve

Toliko je snažan da će ukloniti KAMENAC, ali i BUĐ i MASNOĆU: Recept za višenamenski SPREJ za čišćenje celog doma

0

Ako vam je dosadilo da kupujete skupe proizvode za ribanje kuće ovo će vas sigurno obradovati 

foto: Shutterstock / Stock-Asso
foto: Shutterstock / Stock-Asso

Ukoliko često ribate kuću dobro znate koliko novca je potrebno za kupovinu skupih hemikalija. Svaki deo kuće zahteva posebno sredstvo, za kupatilo onaj protiv kamenca, za kuhinju onaj za odmašćivanje, za zidove na kojima se hvata buđ neko treće sredstvo.

 

Ako želite da se rešite otrova i hemikalija i ušedite novac ovaj recept je kao stvoren za vas. Ipak, potrebno je da vodite računa kada su osetljive površine u pitanju, jer sredstvo može da ih nagrize.

 

 

Pripremite bočicu sa raspršivačem i gazu. Osim toga biće vam potrebno još nekoliko sastojaka.

 

Sastojci:

 

  • 1 limun
  • 1 limeta
  • 250 ml belog sirćeta
  • par kapi deterdženta za sudove
  • čaša vode

 

Priprema:

 

Uzmite posudu i u nju iscedite limun i limetu iscedite, a nakon toga sok procedite kroz gazu. Dobijeni sok pomešajte sa sirćetom i vodom i deterdženom i sipajte u bocu sa raspršivačem. Promućkajte. Sprej je spreman.

 

Recept za višenamenski sprej za čišćenje kuće
Recept za višenamenski sprej za čišćenje kuće foto: Shutterstock / Taras Grebinets

 

Površinu koju želite da očistite isprskajte ovm sprejom. Primetićete da će kamena odmah početi da se topi, ali ostavite tako 2,3 minuta, a onda samo krpom prebrišite.

 

Kada je uklanjanje masnoće u pitanju postupak je sličan, ali za buđ je potrebno ostaviti da odstoji oko desetak minuta. Zatim četkicom za pranje tepiha očetkajte mesto na koje ste naprskali sprej. Ako se ne skine ponovite postupak. Na kraju samo dobro isperite čistom vodom. 

 

 

 

makonda-tracker