ISPROBAJTE

Kako skinuti SUPER LEPAK sa kože? 5 JEDNOSTAVNIH trikova iz domaćinstva koji vam mogu pomoći

0

Sigurno vam se nekad desilo da lepite nešto super lepkom, pa istovremeno ulepite i prste.

foto: Dean Clarke/Shutterstock
foto: Dean Clarke/Shutterstock

Super lepak je pravi spas kada nam se dogodi peh, a nemamo mnogo vremena. On na brzinu fiksira i otklanja problem, ali može da se desi da tada napravimo novu nezgodu i sve postane mnogo gore.

 

Sigurno ste nekad ulepili svoje prste super lepkom ili vam je bar delić kože bio ulepljen dok ste pokušavali da sastavite sitne komadiće i vratite sve u prvobitno stanje.

 

Super lepak je i napravljen tako da bude jak i da je gotovo nemoguće skinuti ga, naročito je naporno ako je na koži. Ne paničite i budite strpljivi jer postoji rešenje i za to.

Namakanje u toploj sapunici

 

Držite ruke u toploj sapunici 5-10 minuta i nakon toga pokušajte da odlepite lepak. Ovo pomaže samo ako ste reagovali brzo, pa je lepak svež. Ako primetite da ide teško i da će pocepati kožu, odustanite i probajte neki od sledećih trikova.

 

Aceton

 

On može biti efikasan u skidanju lepka, samo obratite pažnju pošto isušuje kožu. Nakon tretiranja obavezno operite ruke i namažite kremom. Osim na koži, lepak se jako teško skida i sa tegli ili staklenih flaša, pa i tada možete iskoristiti neki od ovih trikova.

 

Maslac i ulja

 

Ovo je naročito efikasno ako su vam prsti zalepljeni. Masirajte područje uljem dok ne rastvorite lepak.

 

Lepak, Super lepak
foto: Akim Lakeev/Shutterstock

Limunov sok

 

Ova kiselina deluje i na fleke od super lepka, ali ukoliko su male. Sipajte limunov sok u posudu i potopite kožu 5 do 10 minuta. Zatim pomoću meke četkice za zube ili pamučnog peškira utrljajte sok od limuna direktno na to područje. Trljajte kožu suvom krpom da biste olabavili lepak, a zatim operite ruke i namažite ih kremom.

 

Sredstva za uklanjanje lepka

 

Neke zanatske i hobi prodavnice prodaju proizvode koji mogu brzo ukloniti super lepak bez oštećenja kože. Za kožu zalepljenu za plastiku, isprobajte sredstvo za uklanjanje lepka umesto acetona, jer aceton može oštetiti neke vrste plastike.

 

Važno je znati i da je super lepak opasan ako dođe u kontakt sa očima, a može zalepiti i usta ako dospe do njih. Tako da budite pažljivi prilikom rukovanja i nikada ne koristite upaljač kako biste ga odlepili sa kože.

 

 

makonda-tracker