ISPROBAJTE

Ovog puta vam ne treba ni soda bikarbona: Jednostavan i najlakši trik za ribanje prljavog pleha bez mučenja

0

Spremanje obroka je mnogima omiljeni deo posla, međutim, pranje suđa već postaje jedan od najomraženijih delova dana.

foto: cunaplus/Shutterstock
foto: cunaplus/Shutterstock

Ako niste među onima koji imaju mašinu za sudove ili možda neko od onih ko ne provodi toliko vremena u kuhinji, pa samim tim i ne prlja mnogo posuđa, sigurno ne znate koliko je teško nakon odličnog obroka uhvatiti se u koštac sa sudoperom.

 

Čak je i Agata Kristi govorila da je inspiraciju za svoje krimi-romane pronalazila dok je prala sudove jer je to toliko dosadan posao da samo takve ideje i mogu da vam padnu napamet.

Noćna mora svih su masni i prljavi plehovi koji čekaju svoj red za pranje. Oni su nezgodni i zbog svoje veličine, nezgodni su za rukovanje, a i jako je teško skinuti sve tvrdokorne mrlje.

 

Ipak, postoji jedan mali trik pomoću kog ćete bez imalo mučenja oribati i najmasniji i najprljaviji pleh u kuhinji. Sve što vam je potrebno je prašak za sudove, prašak za pecivo i voda.

 

Treba da pospete prašak za pecivo po plehu, a zatim prašak za sudove i u to sipate vrelu vodu. Pleh stavite u rerni i zagrejte je na najvišoj temperaturi. Držite pleh u rerni oko sat vremena i nakon toga pažljivo uklonite sve sunđerom i isperite.

 

 

makonda-tracker